Jdi na obsah Jdi na menu
 


01 - Okrsková soutěž Stranný 28. 5. 2011

Poučeni z loňské sezóny, jsme na výroční schůzi sboru poprvé nadhodili myšlenku o koupi nové mašiny. Jak se dalo předpokládat, vzbudilo to lehké emoce, ale podařilo se ve sboru uspořádat sbírku, vybraly se nějaké peníze, něco se přidalo od sponzorů a co chybělo, cca třetina částky, to jsme dali ze svého a vyrazli na Moravu pro nový stroj.

Před okrskovou soutěží jsme takhle ještě netrénovali. Jelikož u nás není rovinka ani těch potřebných sto metrů, jezdili jsme trénovat do sousedních Václavic.

Konečně nadešel kýžený den a vyrazili jsme opět po roce na okrskovou soutěž. Nová trika nám musí přinést štěstí.

Byli jsme v naší skroro ustálené sestavě: Ondřej Růžička, já, Pavel Růžička, Vojta Horálek, Honza Bejlek, Kuba Josífek a Jarda Chmel. Na jednotlivce šel ještě Radek Vyhnánek.

Soutěž začala pořadovou přípravou. U chlapů to ještě chápu, ale proč musí i holky předvést pořadovou přípravu, obvzláště když nebyly na vojně, to opravdu nevím. No nic, i přes drobné zaváhání, zvláště při příchodu k rozhodčím, jsme nedostali ani jeden trestný bod.

Na útok jsme si věřili, všechno klaplo a i když kluci běželi do kopce a na terénu, který není na benelize ani před toaletami, jsme do soupisky mohli uvést čas 24,85s, proudaři při nástřiku dokonce porazili i stojany na plechovky. Toho dne nejlepší čas a možná i v celé historii okrsku Neveklov.

Jednotlivci, tedy 100m překážek mužů, proběhli také bez komplikací, a i když kluci se neumístili v nejlepší pětce, součet našeho umístění byl nejlepší - tudíž první místo. A postup na okresní soutěž do Vlašimi, po patnácti letech!!!

Při příjezdu do hasičárny na nás čekala oslava. Sešla se snad celá obec, kuřata se napekla, pivo a kořalka nakoupily, mno, vypadalo to na podařený večer. Velitel hasičů si nás nechal před celou hasičárnou nastoupit, bylo slavnostní připíjení a další více či méně humorné kousky. Ale myslím, že se celý den docela povedl a alespoň v kronice bude nějaký ten pozitivní zápis.

Takže za týden na okresní soutěž a tam se ukáže:-)

Požárnímu sportu ZDAR JF

 

Výsledky jsou zde: http://www.oshbenesov.cz/images/dokumenty/okrsek/neveklov.doc

 

 

Náhledy fotografií ze složky Okrsková soutěž Stranný 28. 5. 2011