Jdi na obsah Jdi na menu
 


02 - Okresní soutěž Vlašim 4. 5. 2011

12. 9. 2011

Jak jsem již předeslal, po patnácti letech jsme se podívali na okresní soutěž. Tradičním zástupcem našeho okrsku byly Netvořice, ale jak praví klasik "Jóóó, časy se mění".

Od Neveklova jsme si půjčili helmy, žebřík (podle váhy a stavu ho možná v Neveklově zanechali Němci při chvatném opouštění zabraného území) a od Tismi jsme si půjčili rotky na jednotlivce a Zdeňka Hlaváčka (Oldu) ke koši, protože náš košíkář se rekreoval v Egyptě (za ty peníze jsme mohli mít i dvoulitra, ne jenom 1,8:-))

Ještě se musím vrátit o týden zpět do hasičárny, kdy při oslavě vítěztví jsme náhodou narazili na Tomáše Krále a nominovali ho na jednotlivce do Vlašimi.

Po příjezdu jsme již tak trochu tušili, co nás čeká, pouze Olda byl docela překvapen úrovní ostatních družstev. Po defilé na vnitřní ploše atletického oválu za zvuků řízného marše a po vyslechnutí naší hymny, začaly tréninky bariéry. Kluci si to také vyzkoušeli a šlo se na první rozběhy. Já a Pavel jsme se pro jistotu odhlásili, i u nás ve sboru razíme heslo "mládí v před". Naši borci předvedli svoje standardní výkony, jen Tomáš Král překvapil, když "z voleje" byl náš druhý nejlepší. Po jednotlivcích jsme drželi třinácté místo, s kterým jsme také startovali. Tak trochu jsme doufali v umístění první desítce celkově. Výsledky jsou zde: http://www.oshbenesov.cz/images/dokumenty/vlasim2011/100%20m%20pekek.doc

 Pak přišly na řadu štafety. Náš A tým, ke kterému směřovaly naše naděje, nenaplnil vložené očekávání. Kuba na domečku hned prošlápl památeční žebřík, Vojta parádně zvládl bariéru a stahoval ztrátu, Jarda na kladině také zabojoval, ale Honza doplatil na nedostatek zkušeností a nepřipravil si minimax. Takže štafeta A zapsala N.
Já jako finišman našeho Béčka, jsem se hned připravil u desky pro minimax a sbíral zkušenosti. Tomáš na domečku potratil proudnici, Radek na bariéře zabojoval, Pavel na kladině také, ale já jsem hned nenabral minimax a po cca sedmdesáti metrech mi zdřevěněly nohy. Přezdívka Usain Bolt je asi na místě:-) Připsali jsme čas 95,08s, kluci z Jankova nám to nandali o skoro půl minuty. Po štafetách jsme se propadli na patnácté místo. Výsledky jsou zde: http://www.oshbenesov.cz/images/dokumenty/vlasim2011/tafeta.doc

Před královskou disciplínou požární útok jsme si s Oldou vyzkoušeli koš a šli na to. První zádrhel nastal, když nám rozhodčí vyhodila savici - měla moc dlouhý náběh. Dva roky to nikomu nevadilo... Naštěstí nám jí kluci myslím že z Maršovic, velký dík, půjčili. Drobné zaváhání na sání, když mi Pavel tu naší ohnutou savici hodil až za připravenou gumu. Pak jsme stejně dostali N, když půjčený Olda šrouboval koš pod vodou. Mno, prvně na koši a ještě hned na okresní, tak si to vybral vrchovatě. Jinak náš čas byl někde okolo 32s, což vůbec nebylo špatné, vzhledem ke společné mašině a těch problémů kolem, když se podívám do výsledkové listiny, podobné časy měly i týmy z Beneligy. Jak pravil náš pan prezident: "Byla to nevýhra". Výsledky útoku: http://www.oshbenesov.cz/images/dokumenty/vlasim2011/porn%20tok.doc

Ale zkušenost to byla dobrá, kluci nehodili flintu do žita a začali vymýšlet, kde u nás budeme trénovat stovku... Asi budou běhat do kopce, jinak si to nedovedu představit.

Další rozhodnutí padlo, že musíme koupit nové savice, s těmi našimi hokejkami na Beneligu nemůžeme.

Takže příští rok to snad bude lepší!

Ještě dlužím celkové pořadí: 

Pořadí družstev:
1. Jankov
2. Dalovy
3. Všechlapy
4. Lešany
5. Sedlec
6. Chářovice
7. Načeradec
8. Daměnice
9. Radošovice
10. Louňovice
11. Malovice
12. Tomice
13. Střezimíř
14. Maršovice
15. Smilkov
16. Ješetice
17. Přibyšice

Požárnímu sportu ZDAR JF

 


 

Náhledy fotografií ze složky Krajská soutěž Vlašim - 4.6.2011