Jdi na obsah Jdi na menu
 


10 - BNL Bystřice 3. 9. 2011

13. 9. 2011

Do Bystřice u Benešova to máme relativně kousek, takže jsme to brali, místo neúčasti v Chářovicích, jako domácí soutěž. Očekávali jsme, bohužel nadarmo, naše fandy, kteří by se mohli přijet podívat. Alespoň nás přijel podpořit náš starosta.

Našim proudařům jsme chtěli udělat radost, tak jsme jim koupili nové proudnice – Klimeš 2010. No nové, jeden rok běhaly extraligu, takže jsme doufali, že by nám mohly přinést to chybějící štěstíčko J. Kluci je samozřejmě ocenili.

Vyrazili jsme brzy, abychom si zajistili dobré místo, protože jsme měli nový stánek, který zbyl z dětského dne. Tady je namístě se zmínit o novém bystřickém areálu. Je vybudován za hasičskou zbrojnicí, hned vedle čistírny odpadních vod. Je trochu stísněný, mohlo by být více místa na parkování, ale co si budeme povídat, je vynikající. Obzvláště v porovnání s naším tréninkovým „placem“.

Rozbili jsme stánek, rozložili lavičku, byl nástup a začali jsme se připravovat na útok. Komentátor Jirka Černík nezapomněl připomenout motivaci, kterou nám dal náš starosta – když uděláme útok pod 23s (pro někoho je to úsměvné) zaplatí na výroční schůzi sud, když neuděláme zmíněný čas, zaplatíme ho my. Pavel hrdinně namítal, že když to bude pod 20s, zaplatí dva, ale to jsme ho už zahnali.

Takže bylo vše nachystáno, odstartováno, nikde žádný velký zádrhel, voda šla z proudnic v 19. vteřině, ale klukům trvalo přibližně osm sekund, než nastříkali sklopné terče. Takže konečné šestnácté místo, čas 28,2s a do dalšího kola poslední pokus pro pokoření zmíněného času.

Vyhráli kluci z Radětic před Chářovicemi A a Daměnicemi.

Jo, ještě naše sestava: lze říci skoro klasická - Onřej Růžička, já, Pavel Růžička, Jakub Josífek, Jan Bejlek, Jarda Chmel a Vojta Horálek.

Další kolo bude ve Všechlapech, tak snad se nám tam bude dařit lépe a hlavně se snad odtrhneme ode dna výsledkové tabulky.

Požárnímu sportu ZDAR JF