Jdi na obsah Jdi na menu
 


12- BNL Všechlapy 24. 9. 2011

13. 9. 2011

Po nevynucené přestávce čtrnácti dní, kdy se nic nedělo, konečně nadešla sobota 24. 9. a poslední kolo Beneligy ve Všechlapech. Všechno nasvědčovalo tomu, že se soutěž podaří. Nejen že jsme měli se ženou výročí svatby, ale v Přibyšicích bylo posvícení, tudíž podle všech znamení jsme konečně měli zaběhnout kýžený čas pod 23s, abychom neplatili o výroční schůzi sud piva.

V pátek jsme absolvovali tradiční kondičně-taktické soustředění a v sobotu se probudili do studeného jitra a neproniknutelné mlhy, která však slibovala krásný den.

Do Všechlap jsme dorazili s dostatečným předstihem před zahájením soutěže, takže jsem přihlášku nemusel vyplňovat v autě.

Na dnešní kolo jsme měli pro soupeře přichystáno překvapení - kluci z Chářovic tentokrát přijeli v šesti, takže nám nemohli půjčit našeho oblíbeného béčkaře Honzu Kubáska – proto jsme ze zálohy vytáhli Tomáše, který s námi byl na okresní soutěži a dneska měl dělat béčka. Zkoušel si to jen jednou, ale jak ukázal ve Vlašimi, hasičský sport je mu blízký, takže neměl být překvapen.

Vedle dráhy jsme postavili stánek a lavičku a po nástupu jsme se pomalu chystali na útok. Šli jsme skoro standardně na řadu dvanáctí, opět před Jankovem.

Kluci si ještě trénovali napojení céček na rozdělovač a nervozita mírně stoupala.

Minulou neděli jsme zjistili, že nám v mašině proniká voda do oleje, na víčku byla emulze, takže jsme honem vyměnili olej a modlili se, aby nám náš strojek vydržel.

Konečně nadešel náš útok, oblečeni ve slušivých elasťákách jsme se začali chystat. Šli jsme ve složení: Ondřej Růžička, já, Pavel Růžička, Tomáš Král, Honza Bejlek, Jarda Chmel a Vojta Horálek. Ještě musím pochválit kluky, Honza si koupil tretry, Tomáš si je půjčil od strýce co házel oštěpem a Jarda si je půjčil na místě.

Chystali jsme si základnu, to je vidět na fotografiích, jen nabírací savice nám nechtěla držet na mašině. Přichystáni na startu, čekáme na výstřel, najednou se savice svezla, spadla na páku plynu a mašina se rozběhla naplno, ale bez vody. Naštěstí hbitě přiskočil rozhodčí na základně - M. Kohout, patří mu velký dík a mašinu stáhnul. Pavel opravil savici a koš a šli jsme na to. Drobné zaváhání na koši (nebyl přesně tak, jak měl být), perfektní nabrání;-), rozdělovač také klapnul, jen zaváhání na béčkách a proudaři byli krátcí, Jarda říkal, že tak sedm metrů jim chybělo na čáru. Proto zase nastříkání bylo moc dlouhé, ale náš nejlepší letošní čas na lize – 27,07s a hozená rukavice jankovákům:-). No, kluci z Jankova ji zvedli časem 17,11s, což je asi rekord ligy. Všechlapská dráha se ukázala poměrně rychlá, i když je s drobným stoupáním. Nakonec jsme obsadili sedmnácté místo...

Bohužel kluci z Chářovic připsali N, nepodařilo se jim nabrat. Takže celkovým vítězem Benešovské hasičské ligy s Ferdinandem se stali Radětice, které k nám dojíždějí z Brdské ligy, právě před Chářovicemi.

Letošní sezóna je u konce, je čas rekapitulovat, schůzovat a uvažovat na dalším ročníkem. Doufám, že mluvím za všechny: byla by věčná škoda, kdyby v příštím roce Beneliga nepokračovala jen díky několika neuváženým slovům v záplavě emocí.

Závěrem chci poděkovat organizátorům, rozhodčím, soutěžícím (klukům i holkám), divákům a všem, kteří se na lize podíleli. Snad se v příštím roce opět setkáme.

Požárnímu sportu ZDAR JF

 

Náhledy fotografií ze složky BnLiga Všechlapy 24. 9. 2011