Jdi na obsah Jdi na menu
 


BNL Daměnice 28. 7. 2012

30. 7. 2012

Čtrnáct dní po nevýhře na skoro domácí půdě v Chářovicích, se konalo již čtvrté kolo Beneligy v Daměnicích. Daměnice se nacházejí v kraji pod Blaníkem, na samé hranici Středočeského kraje. Blíže je to snad do Rakouska, než k nám do Přibyšic:-)

V pátek jsme zase potrénovali, potěšil nás Honza, když přišel s novinkou, "že teda na ten rozdělovač půjde", z čehož měl snad největší radost Jarda. Při nabíhání k základně si Ondřej ukopl nehet na palci - když si také vezme na nohy jen pantofle s otevřenou špičkou... No nic, druhý den jsme mu ten nehet stejně chtěli strhnout. Ještě jsme napilovali kondičku na ping-pongu a v zásadě byli připraveni.

Protože je uzavřena silnice na Vlašim, vzali jsme to po naší tradiční cestě směr Jankov, ale tentokráte s mírnou modifikací přes Postupice, dále pak na Louňovice pod Blaníkem, Načeradec a za necelou třičtrvtě hodinku jízdy, jsme již vjížděli do pěkného areálku v Daměnicích. Stánek jsme postavil mezi Bystřici a Radětice, což, jak se poté ukázalo, byla dobrá volba.

Po nástupu jsme se již převlékli do sportovního a pomalu se připravovali. Šel jsem ještě brát saunu (místní TOI-TOI), to je jen tak pro pořádek. Rezervované jsme měli patnácté místo, ale jedno družstvo vypadlo, takže jsme nastupovali jako črnáctí. Jelikož tato soutěž byla jen na dvě B, startovní listina byla společná. První útok měly Sedmpány s pěkným časem 17,05s. Jako druzí byli přihlášeni kluci z Jankova a zapsali čas 14,38s, no museli jsme se snažit. Jako deváté se postavilo na start naše béčko, tedy Chářovice B a za mocného povzbuzování Milanem na rozdělovači, kluci zastavili časomíru na hodnotě 16,50s. Ale to už jsme se i my chystali na přípravném platě. Kluci nám popřáli hodně štěstí, protože jak již všichni vědí, toho se nám právě moc nedostává. Všechno bylo nachystáno a zaklekli jsme na startu. Všechno v zásadě klaplo, ale náš čas nebyl moc oslnivý - 18,67s, nic moc. I když to byl náš nejlepší čas na dvě B. Holt musíme zrychlit na zadku.

Útoky dále pokračovaly, vzrušení přinesl útok už nevím koho (asi Tomice B), ale převrácená stříkačka se jen tak nevidí. Klukům prasklo B na mašině, a aby to strojník zachránil, tak pustil vodu na druhou stranu, ale to mašina nevydržela a převrátila se vlastně dopředu. Další rozruch přineslo omdlení holčiny z Bystřice, kdy pro ní musela přijet rychlá záchranná služba. Holt zanedbané pití, v kombinaci s hladověním a vysokou teplotou, vydrží málokdo.

Všechny útoky základního kola byly skončeny a do rozstřelu byly vylosovány Tomice A. My jsme mezitím všechno sklidili, dali na vozík a protože začalo krápat, tak i přikryli plachtou. Věci jsme si dali do auta, venku zůstal jen stánek s lavičkou. Tomice odběhly svůj útok, začali se připravovat další, ale v tom se obloha zatáhla ještě víc a začalo mocně pršet. Za chvíli padaly i kroupy. Kluci z Tomic, kteří se u nás schovali před deštěm mi chvíli pomáhali držet stánek, ale bylo to nad naše síly. Umělohmotové spojky nevydržely a stánek se odporoučel do stánkového nebe. Letos již druhý. Já jsem se ještě stačil schovat u vedlejších Radětic, ale stejně to už bylo jedno, byl jsem jak se říká "durch". Pršelo relativně dlouho a proto se rada ligy rozhodla v soutěži nepokračovat. Rozdávání diplomů a vyhlašování výsledků proběhlo velmi rychle, protože se obloha opět kabonila a déšť hrozil každým okamžikem. Takže čtvrté kolo bylo ukončeno a liga se nám přehoupla do své druhé půlky. Celkové pořadí bylo první Jankov, pak Radětice a Chářovice A. Výsledky jsou zde: http://www.bnliga.cz/index.php/celvysledky/rocnik12/83-damenice
Složení jsme měli skoro standardní: Ondřej Růžička, Ing. Jan Fišer, Pavel Růžička, Tomáš Král, Honza Bejlek, Jaroslav Chmel a Jakub Josífek na levém proudu.

 

A protože jsme v poločase celé soutěže, je třeba rekapitulovat. Před začátkem ligy a postupových soutěží jsme poctivě jezdili trénovat. Jakmile však začalo být více práce a tím pádem méně času, tréninky s vodou jsme v zásadě vypustili a soustředili jsme se na náběhy k základně. A to je kamen úrazu, protože potřebujeme trénovat i zadek, hlavně nabírání, což je velice složitá a technická disciplína. Ne každý ji zvládne.
V loňské sezóně jsme získali všehovšudy tři body, v letošní jich máme již pět. Nedokončili jsme skoro polovinu závodů, letos jen jeden (Jankov), kdy nám praskly půlspojky. Takže technická závada. Po Daměnicích jsem spočítal jak nám tlačí mašina, tedy čas mezi strojem a výstřiky. Výtlak na dvě B máme 6,39s, např. Chářovice A mají 6,94s. Musíme holt zrychlit na zadku, ale budeme mít půjčenou káď, takže se můžeme zaměřit i na nabírání a koš...
Co se týče celé ligy, jednotlivá kola jsou daleko klidnější, pohodovější, není to stres jako loni. Dle mého nám celá soutěž pěkně vzkvétá, jen by bylo třeba více družstev. Když nás nepřijedou obírat o body družstva z Brdské a Táborské ligy (nemám namysli ty, kteří jezdí od samého začátku a chtějí absolvovat celou sezónu), tak je cca dvacet mužských a cca 12 ženských týmů. Dále pak není na soutěžích moc fanoušků, jen ti, kteří přijedou jako doprovod. Asi požární útok není moc divácky atraktivní, nebo je to slabou reklamou? Mimochodem, není škoda, že ani jedno kolo se neodehrává v Benešově, když je to Benešovská liga?


Takže do dalšího kola buď musíme opravit náš starý stánek, nebo sehnat nový, lepší, skládací, nůžkový. Nechce nám ho nějaký sponzor koupit? A co káď? Vyhrajeme letos? Nebo někdy jindy?


Požárnímu sportu ZDAR JF



 

Náhledy fotografií ze složky Beneliga - Daměnice - 28.7.2012

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář