Jdi na obsah Jdi na menu
 


BNL Všechlapy 22. 9. 2012

25. 9. 2012

Jak by pravil klasik: čas uhání jak jelen, jenž byl do řitě střelen... Než jsme se stačili rozkoukat, již tu máme poslední závod celé sezóny. Pomalu padá lilstí a liga končí, ještě slavnostní vyhlášení a budeme hodnotit a vzpomínat na uplynulý půl rok. Takže zamáčknout slzu a jak probíhalo naše poslední vystoupení na kolbišti požárního sportu ve Všechlapech.

V pátek jsme měli v Přibyšicích posvícení (o čemž si můžete přečíst jinde), takže jsme omezili trénink na minimum - žádný nebyl. Jen jsme naložili všechno vybavení na vozík, to máte (od kádě): kyblík, trubky, měchtačku, hadičky - těch je hrozně moc, rozdvojku a konečně kropítka. Za celou sezónu máme ustálený systém, jak to celé poskládat, takže každý již ví, co má dělat a kam to dát. Všechno šlo rychle, ještě jsme pořešili taktiku a hurá na posvícení.

V sobotu ještě naložit drobnosti, jako lavičku stánek atd. a již vzhůru směr Všechlapy. Tradiční zastávka na pumpě, protože byla žízeň jako trám a za chvilku jsme byli v pěkném všechlapském areálku. Postavili stánek, lavičku a vyložili veškeré vybavení. Startovní číslo jsme měli poměrně vysoké, ale nakonec jsme šli jako dvacátí. Takže dost času sledovat výkony ostatních a ještě se narychlo něco přiučit. Samozřejmě spíš nějaké vychytávky, než vlastní techniku... Natrénováno jsme měli, takže jsme šli na rekord - pod 45s:-)

První šli Sedmpány, čas 22,14s byl spíše položenou než hozenou rukavicí, doufali jsme v lepší. Tomicím B se moc nezadařilo a Dvorce zapisovaly N. Pak lídr soutěže Jankov, na druhé Chářovice náskok 19 bodů, takže Chářovice měly stále teoretickou šanci na vítězství celé ligy jedině v případě, kdyby Jankov nebodoval a oni vyhráli. Ale jankovští kluci neponechali nic náhodě a čas 17,55s znamenal vedení. Domácím a Bukovanům se dvakrát nevedlo, Daměnice a Radětice zapisovaly osmnáctkové časy. Martinice měly kliku, bo udělaly hrubou chybu na rozdvojce, ale nespustila se jim časomíra. Chářovice A daly 17,58s, takže druhé místo a bylo rozhodnuto. Načeradci B také nešla časomíra. Malovice před námi daly 21,73s. Pak jsme šli na řadu my. Všechno relativně klaplo, jen drobné zaváhání na koši, ale nic, co by nás nějak moc zpomalilo. Žádné velké prostřiky a čas 21,70s, náš nový rekord! Škoda že už nám sezóna končí, když jsme se tak pěkně rozjeli. Takže průběžné deváté místo. Po nás šly Dalovy, a jak mi bylo řečeno, vinou momentální indispozice po Mistrovství republiky, daly "jen" 21,56s. A taky to bylo proto, že nenabíral Roman. A byli jsme na desátém místě. Poslední, dle pořadí byla, Jablonná a 21,66s. Hmm, jedenácté místo. Pak následovaly opravy Martinic a Načeradce a probadli jsme se na třinácté místo. Lepší jsme v letošní sezóně nebyli...

Po útocích holek a rozstřelech byly dva útoky All star. Na základě vyplněných dotazníků všech týmů, byly zvoleny nejlepší posty ze všech družstev. Holkám trvalo trochu déle, než se domluvily, jak na to, ale nakonec stejně zaklekly na startovní čáře. Výsledný čas 25 a něco sekund nebyl z nejlepších. Kluci na to měli více času, takže to šlo relativně rychle. Jarda z Radětic dostal instrukce - "ať ti tam neublíží" - a šli na start. Co bychom dali za čas 18,74s?

Pak následovalo jen již vyhlášení, kdy jsme si po dlouhé době odnesli více než jeden bod.

Dvacátého října bude slavnostní vyhlášení celé ligy, titul skokan roku nám bohužel utekl. Za námi jsou už jen Odlochovice a Čechtice. Ale což, i cesta může být cíl. Ale dnesli jsme si trochu více bodů jak vloni, kdy to byli jen čtyři body. Letos jsme nedokončili jen jeden závod, kdy nám hned v Jankově selhaly půlspojky na rozdělovači. Celkem jsme tedy nasbírali třináct bodů. Ale stejně jsme ostudu neudělali.


Požárnimu sportu ZDAR JF

 

Náhledy fotografií ze složky BNL Všechlapy 22. 9. 2012

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář