Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brdská liga - Dalovy - 20.5.2012

21. 5. 2012

Týden po okrskové soutěži, kde nám jen o pověstný chlup utekla obhajoba prvního místa, jsme se vydali na druhé kolo Brdské ligy do Dalov, resp. pořádající obcí byly Dalovy, vlastní soutěž se odehrávala na fotbalovém stadionu v Divišově.

Brdská liga je zvláštní v tom, že se jede jen na dvě "B", nejdřívě je kvalifikace, ze které postupuje osm družstev, a pak následuje play-off, kdy probíhá útok ze dvou základen současně a lepší postupuje do dalšího kola. Takže kdo chce vyhrát, musí absolvovat čtyři útoky a mít notnou dávku pověstného štěstíčka...

Očekávali jsme velký zájem družstev jak z Brdské, tak i z naší domácí Benešovské ligy, ale zúčastnilo se "jen" sedmnáct mužských a deset ženských týmů. Ale dlužno poznamenat, že byla přítomna špička z obou soutěží. Mno, alespoň jsme se mohli měřit s těmi nejlepšími;-)

Po postavení našeho tradičního kráčejícího stánku (chudák nevěděl, že jeho dny jsou již sečteny) vybalení lavičky a ostatního sportovního náčiní, jsme se převlékli do našich nových dresů a tentokráte snad již všichni do elasťáků. Za zvuků státní hymny absolvovali nástup, vyslechli proslovy a pomalu se začali chystat, protože Pavel vylosoval číslo deset, tedy skoro uprostřed startovního pole, což nám vyhovovalo.

Startuje se střídavě ze dvou základen, taže za chvilku jsme měli jít na start. Komentátor nás rovnou odsoudil do skupiny těch, kteří přijeli sbírat zkušenosti. No, v zásadě měl pravdu. Po startu opět zaváhání na koši a tomu odpovídal i dosažený čas, někde kolem 25s, ale možná byla i diskvalifikace, protože nám spadnul koš... Příště již postoupíme, budeme dál, usilovněji a více trénovat!

Soutěž samozřejme pokračovala dál i bez naší učasti, takže jsme sledovali útoky ostatních družstev vyřazovacím systémem, je to opravdu úchvatná podívaná. Bohužel stejný názor neměl náš stánek, který usoudil, že již stál poměrně dlouho a při jednom poryvu větru se odporoučel do stánkového nebe... Čest jeho památce, byl to věrný společník:-)
Kdo nám koupí skládací stánek? Zařadíme ho mezi sponzory a bude moci s námi jezdit na soutěže jako čestný divák...:-)


Další měření sil nás čeká až 2. 6. a to okresní kolo PS ve Vlašimi, pak se již rozjede Benešovská liga soutěží v Jankově 9.6.


Takže požárnímu sportu ZDAR a hurá na trénink. JF

 

Jo, a vyhrály Radětice... Zase.


A ještě děkujeme klukům z Chářovic za fotky a pozvání na trénink, možná bude i točené:-)

 

A vedle nás byla Kiki:-)




 

Náhledy fotografií ze složky Brdská liga - Dalovy - 20.5.2012