Jdi na obsah Jdi na menu
 


Okresní soutěž v požárním sportu Vlašim, 2. 6. 2012

4. 6. 2012

Jak jsem si již zmínil, i když jsme neobhájili loňské vítězství na okrskové soutěži, byli jsme přesto rozhodnuti se zúčastnit okresní soutěže v požárním sportu, která se konala ve Vlašimi na stadionu Na Lukách.

Den před soutěží, jsme se sešli v naší druhé hasičárně, abychom vše připravili a naložili na vozík. Ještě jsem se zastavil pro nový stánek, protože ten starý nepřežil soutěž v Dalovech. Žebřík jsme měli opět půjčený ten pamateční (dokonce jsme na něm objevili přejímací značky, možná to byla pečeť Marie Terezie), tentokrát již s opravenou příčkou. Letos je povolena váha žebříku na 8,5 kg, takže při pohledu na množství přebytečného kování jsme provedli menší žebřík-tuning. Váhu jsme stlačili lehce nad deset kilogramů.

 

 

V sobotu nás probudilo příjemné počasí, cesta proběhla bez komplikací a všech sedm nás přivítal již zmíněný stadion s čerstvě položeným tartanovým povrchem. Tomáš jako vlašimák jen seběhl ze sídliště.  

Po prezenci jsme postavili stánek a rozložili tradiční lavičku. Startovní číslo jsme měli již přidělené, mezi Netvořicemi a Chářovicemi, krásnou trojku. Protože nám vypadli dva nejlepší borci, museli jsme povolat Štěpána, který stovku nikdy neběžel, byl to pro něj křest ohněm. Takže na jednotlivce jsme měli jen tak tak pět závodníků, náš „zadek“ neměl ambice do těchto bojů zasáhnout. Rozběhy začaly, Štěpán přes svou nervozitu úspěšně dokončil, ostatní také a po prvním kole jsme obsadili pěkné osmé místo. Bohužel v druhých rozbězích jen Fanda zlepšil svůj pokus a tak jsme se propadli na třinácté místo. Vypadalo to, že se bude opakovat loňský průběh.

Před 4x100m jsme kluky řádně proškolili, nemohli jsme si dovolit nasadit jako loni důchodcovskou štafetu. Mno, chlapci zabojovali parádně. Tomáš domek dal bez respektu, Jarda bariéru snad přeletěl, Honza s drobným zaváháním na rozdělovači neubral a Fanda s „hasičákem“ dosprintoval v čase 73,32. Asi bychom tento čas druhým pokusem nezlepšili. Ve štěfetě jsme byli na dvanáctém místě.  

Po obědě měla přijít královská disciplína – požární útok. Připravili jsme se, a jelikož byly komplikace s natažením kabelů, útoky začaly asi s půl hodinovým zpožděním. Startovalo se střídavě ze dvou základen, tudíž pokusy rychle plynuly. Vše jsme si nachystali, ještě je třeba podotknout, že Fanda nikdy na proudu nebyl, a zaklekli na startu. Zde se již nikdo neposmívá, že máme na sobě sportovní oblečení. Koš klapnul, vodu jsme zdárně dopravili k proudům, avšak vinou prostřiků jsme zapisovali čas 33,76s, což však nebylo vůbec špatné. Ještě je třeba se zmínit o jedné věci, na mašinách byly instalovány přetlakové ventily, ale jen nám z něj při útoku vypadla hadice a voda stříkala ven. V útocích jsme měli jedenáctý čas, ale stále máme nejlepší útok na našem okrsku. Ani Netvořice a ani Dalešice nás v útoku nepřekonaly! 

Konečné čtrnácté místo v zásadě není vůbec špatné, být čtrnáctí v okrese… 

Jak již bylo řečeno, obstáli jsme se ctí. Zase jsme se trošku otrkali a získali nové zkušenosti.

Příští týden nás čeká první kolo Benešovské hasičské ligy s Ferdinandem v Jankově.

Požárnímu sportu ZDAR JF

 

Jo a složení: Ondřej Růžička, já, Pavel Růžička, Tomáš Král, Jan Bejlek, František Podroužek, Jaroslav Chmel, Štěpán Stejskal.

Na nátlak našich fanoušků dodávám, že vyhrály Dalovy a postupují na krajské kolo v PS.

 

 

 

 

 

 

 

Výsleldky jsou zde: http://www.oshbenesov.cz/index.php/soute/okresni-sout-ps-vlaim