Jdi na obsah Jdi na menu
 


BNL Bystřice 7. 9. 2013

17. 9. 2013

BNL Bystřice u Benešova 7. 9. 2013

Předposlední závod BNL nás zavál do Bystřice. Počasí se nám na víkend umoudřilo, mám pocit, že přes týden nebylo nic moc, ale sobota stála za to.

V Bystřici nás přivítal nově upravený a opravený areálek, kluci a holky si dali záležet. Škoda jen těch klobás ohřívaných ve vodě. Základna pěkná zámková, dokonce i trať byla rozšířená, takže bylo daleko víc místa pro stánky.

Zakempovali jsme hned u trati, abychom něco viděli, měli to kousek na základnu a shodou okolností jsme byli přímo u Dalov. Jelikož Jenda měl zase u nás zaběhnout proud, měl to potom kousek si to všechno připravit. No samozřejmě, zase jsme látali sestavu jak se dalo, Zdenda byl na fotbale, ale z horní dolní zápas přesunuli do – světe div se – Bystřice, tak po zápase jen přeběhl a byl u ČOV. Jen Jarda trénoval bojůvky v Itálii, tak proto musel běžet Jedna.

Po nástupu začaly útoky, nebudu popisovat, jak to kdo zaběhl, naším cílem pro bystřickou soutěž bylo co nejvíce stáhnout náskok louňovických a pokud možno dostat se do desítky. Naše nejbližší pronásledovatele jsme za sebou udrželi, ale Louňovice nám utekly.

Ale jak to vlastně bylo a co se stalo. Vždy když startujeme ze zadních pozic, tak se nějak nedaří…

Všechno bylo připravené, náběh bez chybky, koš, nabrání, béčka, rozdělovač, všechno klaplo, ale pak se voda dostala k proudům a Jenda asi nečekal, že tam bude tak rychle, půl spojka mu vypadla z ruky. Mno, strojník sice ubral, ale Jenda stejně dostal přímý zásah, statečně céčko oběhl, připojil proudnici, toho stačil ještě využít Fanda na pravém proudu a o nějaký ten kousek se dotáhnout na čáru nástřiku. Kluci pak krásně sestříkli, rozdíl byl jen osm setin, ale výsledný čas 26,19s nic moc. Ještě že jsme se ten den bavili o tom, jak jsme to letos ještě pořádně nezku nepokazili. No, takže nakonec patnácté místo a jeden bod do tabulky. Máme jich už 37 a patří nám jedenácté místo. Takže ve Všechlapech musíme pořádně zabojovat. Tento víkend jedeme do Divišova, tam to všechno dopilujeme a hlavně musíme zaučit Tomáše na béčkách…

Jo, jen pro formu, vyhráli kluci z Jankova, Dalovy byly třetí, ale chlapci si zase spravili chuť v rozstřelu, který vyhráli a sud se tedy tentokráte vezl do Dalov. (sice není to Hubertus, ale darovanému koňovi…)

U děvčat vyhrály Všechlapy, Daměnice byly čtvrté (B) a šesté, Martinice zaváhaly na proudech a braly dvanácté místo, hned za Louňovicemi.

Ale chtěl jsem se zmínit ještě o jedné věci, udělal jsem si statistiku našich útoků na lize, takže v našem prvním ročníku 2011 jsme měli nejlepší čas 27,06s ze Všechlap, z šesti útoků jsme měli dvě N (Načeradec, Zdislavice). Celkově jsme byli poslední se čtyřmi body. V roce 2012 byl náš nejlepší čas 21,70s – pozor překvapení – ze Všechlap, ale bylo jen jedno N (Jankov) z osmi absolvovaných soutěží. Celkově jsme byli předpředposlední se třinácti body. Letos máme za sebou zatím osm soutěží, náš nejlepší čas je 19,41s z Malovic a zatím jsme na jedenáctém místě s 37 body. Takže jak by řekl klasik, je zde patrný konzistentní progres v naší výkonnosti.

Požárnímu sportu ZDAR JF

 
Výsledky: http://www.bnliga.cz/index.php/celvysledky/rocnik-2013/131-bystrice-13

Fotky od Lenky: http://lenkahalali.rajce.idnes.cz/BNL_Bystrice_2013/

Video od Romana: http://www.youtube.com/watch?v=Di7pEVT7FdI

Video od BNL: http://www.youtube.com/watch?v=wHNUX7YH2wc

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

:-)

(Ruman, 17. 9. 2013 11:10)

No vypije se Ferda a Hubertusem se upravíš :-)

Re: :-)

(Fíša, 17. 9. 2013 14:17)

Aháá, takže ferda je na žízeň a Hubertus je na chuť... :-)))