Jdi na obsah Jdi na menu
 


BNL Malovice 3. 8. 2013

6. 8. 2013

BNL Malovice 3. 8. 2013 

Vždycky jsem si myslel, že Přibyšice jsou jedna z nejmenších obcí, které se pravidelně zúčastňují Beneligy. Tedy myslel jsem si to až do minulé soboty, kdy nás na dalším kole Benešovské hasičské ligy s Ferdinandem přivítaly Malovice, které, jak jsme se dozvěděli, mají asi dvacet pět stálých obyvatel. A dokonce jsou schopni postavit někdy i dvě mužská družstva a jedno holčičí. Mno nic, takže jak to vlastně v sobotu bylo. 

Páteční trénink se odehrával ve stylu Čekání na Godota, tedy vlastně na Jardu. Takže jsme si zkusili pár náběhů, nabrání a zase jsme ten celý cirkus sbalili a rovnou naložili na vozík. Večer jsme ještě probrali taktiku, prověřili sestavu a domluvili jsme se, kdy vlastně pojedeme.

V sobotu jsme vyrazili pro jistotu dříve, ještě že tak, vyhnuli jsme se všem bouračkám a do Malovic dorazili jako třetí, takže jsme si mohli vybírat místo na place. Celý malovický areálek je jako kapesníček, a to ještě přeložený na půl. A v tom horku, které v sobotu panovalo, se takhle u sebe teplit bylo opravdu parádní… 

No, ale ve finále dorazili všichni a mohl být nástup. Naštěstí nikdo neměl touhu ho nějak moc protahovat, jen místní poreferovali o pondělním orkánu a mohli jsme začít.
Jako první šli domácí a dali 21,16s jako srovnávací čas. Druhé byly Chářovice, a protože měly přejezd na Táborskou ligu, moc to neprotahovaly a časem 17,05s daly tušit, že na výhru by musela být skoro šestnáctka. Kluci z Dalov byli moc krátcí a časem 24,28s celkově obsadili až šestnácté místo. Byla to škoda, měli to moc pěkně rozběhnuté. Čtvrté Sedmpány daly náš chářovický čas, tedy 20,28s a stejně jako nám, i jim to stačilo na deváté místo. Páté Tomice B předvedly sobotní nejvyšší čas 37,34s. Šesté startující chářovické béčko také drobně zaváhalo a kluci s časem 28,44s obsadili osmnácté místo. Už byl pomalu čas se jít chystat, protože jsme měli desítku, tedy jako startovní číslo. Fanda se vydýchal a byl náležitě proškolen, jak má držet proudnici… Osmé Louňovice daly sobotní první osmnáctku, a časem 18,75s obsadily čtvrté místo. No, ale to už jsme byli na přípravném platě. Střezimířští dali 24,06s a obsadili patnáctou pozici.

Pak jsme si začali připravovat základnu my. Kdo se chce mrknout jak to tam probíhá, má štěstí. Kamera na helmě byla zapnutá a tentokrát i po celý útok, takže máme natočenou přípravu, útok i balení vercajku. Takže základna byla nachystaná a už jsme byli na startovní čáře. První start byl ulitý, takže druhý. Ten vyšel a už to jelo. Nikde žádné zaváhání, voda šla na konci deváté vteřiny do roztažených béček, Honza na rozdělovači nezaváhal a v půlce devatenácté vteřiny byly výstřiky. Sestřiky levý proud 19,20s a pravý 19,41s, a konečně nějaký, i když jen dílčí úspěch. První dnešní devatenáctka a průběžně třetí místo.

Pak nás ještě posunuly Radětice, které byly druhé, třetí Bukovany a pak se ještě mezi nás a Louňovice třetí osmnáctkou vmáčkly Daměnice. Takže konečné šesté místo, bodů jak máku – deset, a protože Chářovice byly na THL (ne THC!, v tom se často chybuje), postoupili jsme do rozstřelu!!!

Po pauze jsme sledovali útoky holek, jen pro formu, Louňovice obsadily šesté místo, Martinice sedmé, ale byly vylosovány do rozstřelu.

Když jsme se v rozstřelu chystali u přípravné základny na útok, korunu našemu snažení nasadila Eliška Kubásková – rozhodčí na platě – „Ježíšmarjá klucí, co tady děláte? Já jsem se  vás úplně lekla“. Pěkné povzbuzení.

No v rozstřelu to byla dobrá komedie, já jsem se málem přerazil u kádě, nějak jsem tam uklouzl, nebo co, Honza zase hodil krysu na rozdělovači, ve finále nám na něm vylítaly gumičky, a Fanda přeběhl čáru nástřiku asi o metr, pak se vracel a voda s ním hodila někam do pryč. No ale to není nic neobvyklého, v rozstřelu se jde na krev… 

Takže asi tak, jak jsem se už zmínil, konečné šesté místo a dvacet osm bodů v tabulce. Možná tomu nebudete věřit, ale jsme pouze dva body za Chářovicemi B. Jinak se nám kvalita BNL pěkně zvyšuje, jen tak dál. Celá sobota byla ve znamení pěkných sportovních výkonů. Ale hlavně nespychnout a neusnout na vavřínech. 

Další kolo je už tuto sobotu v Načeradci, takže potrénovat, ať prokážeme, že to nebyla náhoda...

Díky Lence Halaškové za fotky a všem organizátorům soutěže.

 

Požárnímu sportu ZDAR JF

 

Výsledky: http://www.bnliga.cz/index.php/celvysledky/rocnik-2013/122-malovice-13

Video na trubce:http://www.youtube.com/watch?v=MxvELZ0C9a0&list=UUYkc78ws00WNHBkt0K6R75Q

Video z rozstřelu na trubce: http://www.youtube.com/watch?v=8FJ22_p3pvI&feature=youtu.be

Fotky na rajčeti: http://lenkahalali.rajce.idnes.cz/BNL_Malovice_2013/#

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář