Jdi na obsah Jdi na menu
 


BNL Načeradec 10. 8. 2013

Načeradec 10. 8. 2013

Tak tedy o tom Načeradci. Po třech týdnech od soutěže to bude velké vzpomínání.  

Nabuzeni z Malovic, kde jsme utrpěli šesté místo a náš historicky první rozstřel, si někteří z nás mysleli, že všechno půjde hladce, že každý závod bude devatenáctka… Ale jak říká klasik, je to jen sport, je to kulaté, hraje se to na dvě brány a je to – počkejte si - hokej. Pokazit se může za těch dvacet vteřin cokoliv a jsme jen lidi. Obzvláště když se nás na tréninku sejde jen pět, že… 

Klasický problém, je nás málo. Jeden byl v Londýně a tím pádem nemáme proudaře. Ještě že tu jsou opět Dalovy a Jenda Tichý, ano správně, náš borec z Chářovic, díky kterému jsme si tam udělali rekord. Takže slovo dalo slovo a byli jsme dohodnuti, půjde za nás levý proud. 

Do Načeradce jsme přijeli s příjemným předstihem, takže jsme si mohli vybrat místo vedle trati. Jak se později ukázalo, byla to chyba. Začaly najíždět další družstva a Bukovany šly vedle nás. Po první sauně v TOI-TOI byl nástup, kde nás Lukáš Vítek všechny bez rozdílu „sjel“ za soutěž v Malovicích, jak se tam půjčovali závodníci atd. No za rámeček si to asi nikdo dát nemohl. Ale dost byl řečí a první závodníci šli na start.  

Jako první Radětice, ale čas 18,90s tentokráte stačil jen na osmé místo. Druhé šly Chářovice a jejich čas 16,96s již nikdo nepřekonal. No tak to šlo dál, padaly neskutečné časy. Např. Bukovanům náš čas z Malovic, tentokráte stačil pouze na jedenácté místo. Jak se říká, když se daří, tak se daří. Prostě to tam všem padalo.  

Lenka Halašková si nás ještě před startem vyfotila a už jsme se mohli chystat. Základná připravená a opět ulitý start. Snad se to nestane pravidlem. Na podruhé jsme si to ohlídali a odstartovali. Malinkaté zaváhání na spoji savic, alespoň jsem si to myslel (na trénigu jsme přišli na to, že chybka je asi jinde), voda na rozdělovači, Honza hodil svou klasickou krysu – teď jsem ještě koukal na to video, jestli ještě jednou padne na ten rozdělovač, tak to odnesou žebra – výstřiky 20,16s, Jenda nastříkal 20,98s
a Jarda ………………………… 22,66s a konečné šestnácté místo. Mimochodem, co by jsme vloni za takové časy dali a letos nám nejdou pod nos… :-)

Mohli jsme být patnáctí, ale to by nesměl najednou přijet Žďár a dát 17,03s. Takže nás svým druhým místem a uznaným protestem proti N za nefunkční rozdělovač, šoupli o jedno místo dozadu. Dle mého názoru, jestliže někdo nemá v pořádku materiál, se kterým jde na útok, tak tam ani nesmí být vpuštěn. Nepochopil jsem rozhodčí – máte nefunkční rozdělovač, ale běžte na útok a pak vás diskvalifikujeme. Když to vezmu do důsledku, mohli tam kvůli tomu rozdělovači někoho zranit… Doufám, že si to někdo z rady přečte.

Mno nic, ještě jsem zapomněl na Dalovy, také pro ně je asi Načeradec zakletý a nedaří se. Čas 19,18s a desáté místo. Jo, Roman Chomický losoval rozstřel, nejdříve nás vylosoval, to se ještě s Ondřejem stačil vsadit, že jdeme do rozstřelu, pak byl uznán protest a losovalo je znovu. Takže na rozstřel šlo Záhoří a Ondřej vyhrál láhev…
Ještě k tomu místu vedle Bukovan, jakmile jsme vedle sebe, tak se nám nedaří. Načeradec, Daměnice atd. Ale po Zdislavicích, které teprve budou, sami bukovanští prohlásili, že to tím není a že můžeme být vedle sebe… To je taková pozvánka pro čtenáře na další report ze Zdislavic.

Takže jak byla na tom Děvčata? Martinice šesté, Louňovice o tři setiny sedmé a dalovské holky dokonce dvanácté.

Když to tak vezmu, načeradská soutěž se nikomu z nás, tedy kromě Chářovic, nevyvedla. Ale je to i tím, jak nám úroveň ligy stoupá…

A to bude asi tak všechno, případné připomínky směřujte na mejl, nebo ksichtovník, nebo někam jinam (třeba mobilní telefon atd…)

Požárnímu sportu ZDAR JF

 

Video na trubce: http://www.youtube.com/watch?v=qNlPYFD3VT4

Fotky od Lenky: ttp://lenkahalali.rajce.idnes.cz/BNL_Naceradec_2013/

Výsledky hír: ttp://www.bnliga.cz/index.php/celvysledky/rocnik-2013/125-naceradec-13