Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slavnostní vyhlášení Benešovské hasičské ligy s Ferdinandem, 19. 10. 2013, Načeradec

7. 11. 2013

Slavnostní vyhlášení Benešovské hasičské ligy s Ferdinandem, 19. 10. 2013, Načeradec

         Tak už zbývá jen zapsat, jak proběhlo vyhlášení. Nějak jsem se k tomu nemohl dokopat, asi už mi dochází invence. Snad to příští rok bude lepší a načerpám nové nápady. Také to bude asi tím, že nemám zpětnou vazbu od čtenářů, jestli tedy nějací jsou. Takže mi alespoň někdy dejte vědět, jak se vám moje zkazky líbí… 

         Už druhým rokem je vyhlášení celkových výsledků BNL organizováno společenskou formou v tělocvičně (jak příznačné) základní školy v Načeradci. Pamatuji si naše první vyhlášení, které bylo po soutěži ve Všechlapech, snad hodinu jsme tam přešlapovali na dráze, Přibyšice šly na řadu jako první, takže jsme se dost nudili. Poslední dva ročníky už mají daleko lepší úroveň, je to spíše zábava s tancem... 

         Docela dlouho před akcí jsme řešili, jak se tam dostat. V Přibyšicích a Tismi by abstinenta člověk pohledal, takže padaly nápady na pronájem autobusu - ze začátku, jak to tak bývá, jeden autobus nestačí, budou tam chtít jet úplně všichni, vezmou snad s sebou i domácí zvířectvo, ale stačilo tomu dát čas, a bylo nás jak prstů na ruce zkušeného truhláře – bohatě stačila dvě auta. Pak ještě trocha vyjednávání a diplomacie, a Monika Bocková řídila mojí červenou střelu. Druhé rozmetadlo řídila samodruhá Lucka.

Jelikož a protože jsme k našemu stolu přibrali ještě dvorní fotografku celé Benešovské ligy Lenku Halaškovou s rodinou, pro jistou jsme si rezervovali osmnáct míst. Po zkušenostech z loňska, kdy jsme chtěli deset židlí a vešlo se nás ke stolu do rohu snad jen osm, letos jsme nechtěli ponechat nic náhodě. Ve finále jsme dostali stůl přímo naproti hlavnímu podiu, takže parádní výhled na plátno. 

         V sobotu jsme krásně ve čtvrt na osm dorazili do tělocvičny, za chvilku po nás dorazila druhá část týmu a za pár minut ještě Lenka rodinou a byli jsme všichni.

Na vyhlašování nebyl komentátor jako po celou ligu sám, ale přibral i sličnou pomocnici. Celý program měli krásně připravený, od znělky vyhlášení, až po jednotlivé kategorie (umělecký přínos atd…) a představení družstev, která se umístila v obou desítkách nejlepších. Cenu za umělecký přínos dostala nejen osoba zvěčněná na fotografii, ale i autor vítězné fotografie. Nejlepší soutěží byla vyhlášena ta Chářovická.

         Tentokráte jsme nešli na řadu jako první, nebo třetí, ale až jako dvanáctí, přesně uprostřed bodovaných týmů. Jedenáct za námi, jedenáct před námi. Původní záměr byl se umístit do desátého místa, ale nezadařilo se nám. Ještě před posledním závodem jsme se drželi na jedenáctém místě, s dotáhnutelnou ztrátou na Louňovice, ale v posledním kole nás hrubě přeskočili Sedmpány. Ale Chářovické C (B) jsme udrželi za námi, stejně tak jako třeba Všechlapy a podobná renomovaná družstva. 

         Velkým překvapením byla naše nominace do kategorie sympaťáků roku, společně s Chářovicemi A a s Dalovy. Tentokráte obdržely více hlasů chářovičky, ale věřím tomu, že to bylo těsné. Příští rok si nechám nastřelit vlasy a určitě vyhrajeme…! 

         Po korunování vítězů BNL pro rok 2013 začala volná zábava, nebo jak to nazvat, prostě se tančilo, klábosilo, popíjelo, my jsme ještě k tomu rozdávali odznaky, z padesáti mi zbyly jen dva… Mno, vydrželi jsme až do konce, aby se o nás neřeklo, že přibyšáci jsou nějaké padavky… 

         Takže to by bylo asi tak všechno, co se týká letošní Benešovské hasičské ligy s Ferdinandem, myslím si, že jsme si ostudu neudělali, vždyť s naší osmnáctkou jsme se leckdy statečně postavili sborům s dvoulitry. 

         Závěrem snad jen poděkovat všem co nám nějakým způsobem pomohli, jak na obci, tak i na soutěžích, všem co si na nás vzpomněli, fandili nám a v neposlední řadě i našim soupeřům, vždyť bez nich bychom se neměli proč zlepšovat, a také Radě BNL a celé lize, no prostě všem. (to je díků jak na Oskarech)

A ještě několik slov k proběhnuvšímu ročníku ligy. Když si vzpomenu na náš první ročník, byl to vlastně třetí ligy, tak se to se současným stavem vůbec nedá srovna. Dnes už nejsou žádné nervy, nehádalo se to ani nepamatuji, všichni vědí co mají dělat, prostě nám liga, jak se říká, vyrostla z dětských plenek. A to nemluvím o výkonostním vzrůstu ligy.
Velkým přínosem je přípravné plato, někde na extraliz
e jsem zahlédl, že přípravná základna a vlastně celý "padok" pro připravující se závodníky, je ukryt pod velkým stánkem. (jsme malá liga, nemusíme mít velký stan, stačí malý) Tady si neodpustím malé rýpnutí: družstvo, které nemá vyhovující materiál, by nemělo být vpuštěno ke startu.
Jak někdo někdy řekl, nebo napsal, liga nemá být jen o výkonech, ale o navazování nových přátelství. Všichni si jistě vzpomenou na své začátky na lize, jak jsme po sobě koukali a nyní se člověk může uzdravit. A korunováno to bylo na zmíněném vyhlášení. Hasiči - pro někoho obyčejné slovo, pro nás rodina...
A tím bych tento emociální výron raději ukončil, dokud je čas...


Ale co budeme dělat v zimě? Nechcete někdo uspořádat zimní soutěž, např. memoriál Františka Venclovského? Myslím si, že by to šlo, když to zvládnou jinde... V Přibyšcích není bohužel kde. :-(
A teď jsem dostal nápad, že je přes zimu volné parkoviště na Konopišti? Co tam uspořádat jen takovou malou soutěž, Memorilá Františka Ferdinanda d'Este? Nebo na nádvoří pivovaru? Co na to Rada ligy? Ředitel pivovaru? A co Jan Tleskač?

         Jo a nezapomeňte, že 7. 12. 2013 je Výroční valná hromada SDH Přibyšice u nás v hasičárně.

Letos snad naposledy: Požárnímu sportu ZDAR JF

Fotky od Lenky: http://lenkahalali.rajce.idnes.cz/BNL_vyhlaseni_19.10.2013/

Úvodní klip vyhlášení: http://www.youtube.com/watch?v=nPvobl_RHlc

Umělecký přínos: http://www.youtube.com/watch?v=LEkd4PND3bU

Sympaťáky roku jsem nenašel…

Pro všechna videa se mrkněte na kanál BNL na trubce…

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

zpětná vazba

(Lukáš Vítek, 7. 11. 2013 13:52)

Ahoj, chodím sem docela často, články jsou hezké. Čím dál víc potřebuji znát reakce těch "obyčejných" lidí, kteří běhají ligu, protože když jsi při vyhlášení 3h na podiu, tak nevíš, jak to vyhlášení přijímají ti "dole". Proto si vždycky rád přečtu každé hodnocení... Určitě pokračuj v psaní i příští rok, protože "Velký bratr" se dívá :-)

Btw. Cenu za umělecký přínos dostala jak členka SDH Martinice, tak i fotograf Jiří Nepraš. Oba mají předplatné týdeníku Jiskra. Byl to souboj fotek od cca 4 fotografů (aniž o tom věděli). Doufám, že dvorní fotografka SDH Přibyšice bude mít společně s SDH Přibyšice příští rok nejvíce nominací, tak se víc snažte ;-)

Btw2: Sympaťáci vám utekli opravdu o fous, investice do vlasů by se pravděpodobně vyplatila :-)

Re: zpětná vazba

(Author, 8. 11. 2013 13:05)

Ahoj Lukáši, díky za odezvu.

Udělení ceny i pro fotografa mi nějak vypadlo, bylo to náročné... Tak to doplním a opravím...

dvorní fotografka SDH Přibyšice...

(Lenka, 7. 11. 2013 12:29)

hezký, moc hezký.........ráda čtu Tvé články. Nejsou nudné a baví mě to.....chtěla bych vám poděkovat za modeling., neb se stále učím. Jsem fotograf amatér a jsem ráda, když mi někdo "postojí"..či se na mě usměje....Tak přátelé na brzkou viděnou a těšte se na další sezonu, vy jim ještě ukážete, kdo umí.........!!! Rozhodně sypmpáťákem roku jsou pro mě Přibyšice......zdravím všechny.....Vaše fanynka ....