Jdi na obsah Jdi na menu
 


XXII. ročník memoriálu Františka Procházky a Václava Chalupeckého, Divišov

Asi si všichni říkáte, jste napnutí, jak to v tom Divišově vlastně bylo, co se tam vlastně stalo, že nám ti naši borci nepřivezli žádnou cenu? Tedy kromě ceny útěchy… Tak já vám to povyprávím…

Co mám povídat, na Divišov jsme se těšili jak Kulínský na novou sboristku. Na BNL se nám jakžtakž daří, doufali jsme v ještě lepší umístění jak loni. V pátek jsme měli v Přibyšicích posvícení, takže někteří z nás hrubě porušili životosprávu a o chvilinku zaspali.

Ale zase na druhou stranu jsme řešili náš klasický problém, kde vzít mužstvo. Od Bystřice jsme věděli, že nemůžeme počítat s proudy a s béčkařem. A ve čtyřech se útok dělat nedá. Takže jsme dokonce rozhodili i inzerát, že na tento úžasný memoriálek sháníme předek a béčko. Lenka Halašková nám domluvila svého skoro zeťáka Honzu Brzoně, po dlouhém shánění a přemlouvání jsme urvali Kubu Wáclavíka na B a Martina Lánského na druhý proud, oba kluci byli z Bukovan, Honza je z Votic. Takže sestava by byla, na místě se nějak domluvíme, jak se to poběží. Vždyť je to jen sport, je to kulatý, na dvě brány atd…, ale všichni to znáte

V Divišově nás přivítal drobet rozblácený okruh pro plochou dráhu a žalostně zarostlé travnaté úseky. Ale občas zasvitlo sluníčko, takže se to zdálo dobré. U základny byl pro jistotu nějaký zelený tébich, ale přesto to tam hrozilo zraněním.

Bylo znát, kdo jezdí BNL a kdo jen jednou za rok okrsek. My z BNL jsme hned postavili stánek, alespoň na nás nepršelo a měli jsme nějaké zázemí.
Byl nástup, který byl standardně později, než jak bylo v neexistujících propozicích, po nástupu začaly své útoky děvčata. Bylo jen dvanáct družstev a jede se na dvě základny, takže někdy kolem poledního byl konec. Vyhrály Kozmice, dalovské holky byly druhé, Louňovice čtvrté.

No a pak, po přestávce začaly naše útoky. My jsme šli na řadu jako pátí, před námi byly ze známějších družstev jen Zdislavice, ty daly „jen“ 37,16s. Doufali jsme v lepší čásek, nejdříve zajišťovací, tak kolem 30 a pak to dáme na krev. Po tříminutové přípravě základny jsme byli na startu. Rozběhnuté to bylo famózně, všechno klaplo, voda byla na proudech v cukuletu, proudaři plní terče a najednou rána a vylétlo béčko z rozdělovače. Vyrvané půlspojky, dokonce se ulomilo i kus zubu, a aby to nebylo všechno, vyštípla se i AWG půlspojka. No zase štěstí nestálo na naší straně. A aby toho nebylo málo, Honza B. si natáhnul sval na noze, nebo si hnul se zády, či co, takže se na druhý útok necítil. Jinak první kolo posledním pokusem vyhrály Radošovice, Dalovy byly třetí, hned za Všechlapy.

Co tedy uděláme? Po občerstvení, rozboru situace a uklidnění emocí, jsme si nejdříve od votických holek půjčili náhradu za to zničené B a pak špekulovali, co s tím. V zásadě bylo asi pět možností. 1. Honzík to dá na proudu, 2. vykašleme se na to a odjedeme pryč, 3. dáme to v šesti, 4. na černo si někoho půjčíme a nakonec, 5. celé to překopeme, Kuba místo na B půjde na proud a Honza si místo proudu dá béčka. Poslední varianta byla asi nejrozumnější.

Kluci se domluvili jak na to, mezitím přijeli fanynky z Daměnic, ukázali si co jak má kdo dělat a šli jsme na věc.

Nějak jsme si to pohlídali, aby nebyla chyba a voda už šla k rozdělovači. Půlspojka letí vzduchem a voda jen k jednomu proudu. Honza se už ani nenamáhal tu vypadlou hadici připojit. Takže druhé N a nevýhra na celé čáře. Prostě ten den se štěstí k nám otočilo zády.

Vyhrály Radošovice, Dalovy se nakonec posunuly na druhé místo, bohužel neobhájily loňské vítězství, moc jsme jim to přáli.

Na vyhlášení jsme sice šli jako první, ale za většího potlesku, než některá jiná družstva.

Jinak co se týče celkové úrovně memoriálu, z mého pohledu kvalita jde hodně dolů. Možná to bylo počasím, ale alespoň mohli posekat trávu. Chtělo by to přestat používat přetlakový ventil, stejně je k ničemu, jak jsme si ukázali, povolit úzké hadice, ale nástřikové terče mohou zůstat. Jo a ještě funkční časomíru.

Díky všem, co se na nás přijeli podívat a drželi nám palce, i co nás vyfotili. Jen se mi nějak nedaří dostat ty videa z FB…

V pátek se musím zastavit u sv. Ignáce na Karlově náměstí a dát na modlení, musíme jít tomu štěstíčku trošku naproti, ať to ve Všechlapech klapne.

Požárnímu sportu ZDAR JF


PS: původně tu měla být tabulka s výsledky, ale nějak mi to nejde upravit

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Divišov 21.9.2013

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář