Jdi na obsah Jdi na menu
 


BNL Zdislavice a Křivsoudov 23. 8. 2014

V Načeradci se moc nezadařilo, ale zatím jsme nehodili flintu do žita a rozhodli se trošku potrénovat.

Jako vždycky trénink byl v pátek, týden před tímto dvoukolem. Takže všechno v pohodě, vyklusáváme na desítce, první útok a mašina vaří jak brambory. Něco je špatně. Takže jsme špekulovali, co a jak, no jsme všichni odborníci že, takže bude těsnění pod hlavou v pánu… V sobotu jsme za hoďku a půl měli hlavu dole, vložky plné vody, naštěstí nebyly utopené, a kde teď sehnat těsnění a nekrást. Naštěstí se opět prokázalo, že hasiči jsou jedna velká rodina a ozval se Honza Kulovaný, běhá sací za Bezděkov pod Třemšínem, naši soupeři pro letošní sezónu na lize. Jinak kluci běhají mimo jiné extraligu – a už to není tajemstvím - vyhráli jí… Takže slovo dalo slovo a v pondělí jsme tam s Pavlem letěli pro tísko a pro jistotu ještě srovnat hlavu, naštěstí nebyla prasklá, nebo něco podobného. Takže s mašinou už jenom do Rožmitálu pod Třemšínem, žádná Morava…! Rychlooprava mašiny pak proběhla bez zárdhelů, trochu jsme ji protočili a to bylo všechno.

V pátek že se zase proběhneme, jen si to oživíme a co se nestalo, zase praskla savice, na tom samém místě jako prvně. Co se to dneska dělá za nepodarky? Nebo jsme takoví lemplové. Přitom nebylo ani horko, nic, měla za sebou cca dvacet útoků, i s tréninky.
No co, takže do hasičárny, tu starou hadrovou, zase sundat šroubení a přerazit ho, ještě že už v tom máme cvik. To jsou pěkné přípravy na zítřejší soutěž. Ještě že už jsme měli všechno naházené na vozíku, abychom se s tím ráno nemuseli mordovat.

Jelikož měl Zdenda zase kopání, ne brambor, ale do meruny, tak jsme se posouvali až někam skoro na konec startovky, aby mohl z Příbrami přijet. Další věc, Honza jel pracovně do Francie, tak že nebude, ale na večer to zvládne. Prostě paráda, když se to má zkonit, tak se to zesloní… Půjčili jsme si Peřího z Bukovan na rozdílko, snad to zaběhne.

Soutěž začala, nevím, jestli to mám celé popisovat. Tak alespoň něco, jako první šel Načeradec B a stanovil základní čas 19,58s. Sedm kluků ze Sedmpán si časem 18,05s doběhlo pro páté místo. Chářovice A a druhé místo s časem 17,38s. Pak Dalovy, oproti Načeradci se zlepšily a časem 18,09s šestí. Bukovany desátí s časem 19,25s. Ještě tam byl Křivsoudov, a ten časem 19,97s obsadil příčku hned před námi. Domácí si vítězstvím upevnili průběžné vedení v lize. Javorník prvně na lize a kluci běželi třikrát… Ale 21. místo jim za tu námahu snad stálo. Martinice jak odstartovaly, tak skončily, tedy dvanáctí s časem 19,82s. Odlochovice a nepopulární N za koš. Však ono to přijde, kluci. Rataje letos po druhé, tentokráte se jim čas počítal a devatenácté místo.

Před námi šlo Záhoří a za námi Jankov. Záhoří si dalo dvacáté místo a na start jsme se postavili my. Všechno klaplo, základna byla připravená, nandali jsme to, co to šlo, ale chybka na rozdělovači nás připravila o pár drahocenných sekund a časem 20,37s jsme na lepší jak patnácté místo nedosáhli… Video je zde: https://www.youtube.com/watch?v=NIJk2EUjVaI&list=PLsThzg7yBGNQkmTxRMZ1F-qTX0clfFk_a&index=9

Jankovští zvedli naší rukavici a časem 17,47s obsadili třetí místo. Po klasické přestávce byla na řadě děvčátka. No vezmeme to fofrem, čeká nás ještě noční soutěž. Vyhrály Daměnice B s potápkou Zuzkou, Martinice po zaváhání na pravém proudu, kdy Kuře uteklo druhé holčině o parník, skončily s časem 21,21s na devátém místě. Hned před Dalovy. Tomice A, B, 13, resp. 11. místo. Takže Daměnice B, A a pak Jankov. V rozstřelu daměnické B holky daly 16,95s a nový rekord ligy, bohužel nebyl v základní části.


Po vyhlášení jsme na nic nečekali, už jsme měli zabaleno a vydali se směrem Křivsoudov. Zdenda ještě nahodil řemen, který mu skoro spadnul.

Dorazili jsme tam jako první, tak jsme si pěkně postavili stánek, nechali všechny ty krámy na vozíku, zabrali místo vedle nás pro martinické a vyrazili do Lokte do meka na jídlo. Asi jsme udělali to nejlepší, co se danou chvíli dalo udělat, protože jak jsme slyšeli, všichni si naběhli…

Na noční jsme při rezervaci neponechali nic náhodě a rezervovali jsme si čtvrté startovní místo. No co mám povídat, narvali jsme útok bez respektu, vzadu klapka, protože rozdělovač se už nedostavil, běžel za nás Vojta z Martinic. Moc se mu u nás líbí… Výstřik byl 17,61s, prostě luxus, ale to by musely být proudnice na hadicích. Takže než slaboproudaři připojili, čas byl 36,99s a dvaadvacáté místo. Ale sestřiky byly v rozmezí sedmi setin, což by za normálních okolností nebylo špatné. Dali jsme si gáblík, pomalu to zabalili, nalili do sebe nějaké to pivo a davaj domů, vždyť to máme sedmdesát kilometrů, že… Podle mezičasů bychom se měli pohybovat tak kolem desátého místa, mezi šestým a desátým, ale lepíme sestavu jak vlaštovka hnízdo a je to znát. Jen my tři blbci vzadu jsme odjezdili všechny soutěže!!! Začala být trošku naštvanost v týmu a to byl asi začátek konce…

Vyhrály Sedmpány, kluci se nebáli to poslat do tmy… Dalovy si bouchly třetí místo, respekt. U holek vyhrály Daměnice A, Martinice byly čtvrté.

Ještě se zastavím na chvilku v Křivsoudově. Bylo znát, že místní si se soutěží dali hodně práce, náběh a plato bylo perfektní, jen světla na dráze bylo málo. Noční soutěž je dle mého názoru proto, že se koná v noci, ne po tmě. Fotbal se snad také hraje za umělého osvětlení, ne? Nebo atletika, na stadionu mají tmu??? Další, příjezd na přípravné plato kolem stánků s občerstvení také nebyl úplně nejideálnějším. Ale to neznamená, že když se nevychytá těch několik mušek, že to nebude parádní soutěž… Koukněte na Malovice, rok od roku lepší a lepší.

Další týden nás čekají oslavy u příležitosti 90. let od založení SDH v Přibyšicích, tak se moc trénovat nebude. Pak už jenom Bystřice a Všechlapy, finišujeme… Brou

Požárnímu sportu ZDAR JF

Fotky máme zde: http://lenkahalali.rajce.idnes.cz/BN_liga_Krivsoudov_2014_-_neco_malo/

http://benehasliga.rajce.idnes.cz/9._kolo_BNL_Krivsoudov_23._8._2014/

Video: https://www.youtube.com/watch?v=KPXGajEV7Pc&index=21&list=PLsThzg7yBGNRiSeG6oo72qibyCVsDJGYR