Jdi na obsah Jdi na menu
 


BNL Jankov (noční) 15. 8. 2015

29. 12. 2015

Vážení příznivci požárního sportu,

nějak jsme se zasekli v pokračování našeho nekonečného seriálu „Jak to vlastně bylo na tej benelize a dalších soutěžích“, já vím, není to omluva, ale mám moc práce. Ale teď je trošku volněji, tak to snad společnými silami dokončíme. Zdenda mi psal, že snad dá dohromady nějaký obrázek jako PF, bo co, už mám nápad i na video…

Posledně jsem slíbil pohádku, tak se do ní hnedka pustíme:

Milé děti a ostatní příznivci požárního sportu, strejda Honza vám s dovolením povypráví pohádku, „Kterak princeznička přišla o paraplíčko“.

Bylo, nebylo, nebo spíš bylo, to se jednou pár chytrých hlav před lety sešlo a založilo Benešovskou hasičskou ligu v požárním sportu. Chlapci a děvčata se jednou za čtrnáct dní sjíždí na bojiště do různých zákoutí kraje pod Blaníkem.

Jednoho krásného večera se pomalu čtyři stovky udatných rytířů a princezen sjelo do jednoho malého královstvíčka mezi kopci, na krátký rovný plácek, hned vedle rybníčku smradláčku a pastviny pro kravičky. Jankovští připravili kolbiště, posbírali koblihy, leč nějak nezasypali díry po myších, ale což, to k tomu patří. Fraucimor připravil kvalitní občerstvení, všeliké krmě a mnoho rozličných lektvarů bylo k dostání. (dal jsem si zapečenou bagetu, moc dobrá byla, zase něco jiného než jenom ty klobásy, grilovaná masa a projímavý dip na pečenou bramboru, modří vědí, kde to bylo)

Za známých zvuků se všichni, kteří chtěli bojovat o paraplíčko, sešli k nástupu a vyslechli povzbudivá slova od zdejšího prefekta.

Jako první se začala ucházet o deštník lepá děvčata. Už nastupují do kolbiště, píky vyměnila za proudnice, dřevce za hadice a bujné oře za PS12. Bylo k vidění spousta krásných výkonů, ale i mnoho smutku, když třeba nebyla sešroubována ta nejtlustší z hadic. Ani jedné družině se však paraplíčko nepodařilo získat. Všichni se ptali, kampak ho ta divoška schovala?

Po kratičké pauze, kdy se obsluha činila, aby obstarala všechny zájemce (teď mě napadá, že to hrozně pěnilo, někde je to v pohodě, ale někde je to doslova tragédie) o pití a krmi, na kolbiště nastupují udatní rytíři.

Opět byla k vidění spousta úžasných výkonů, ale stále nic. Až baronet Milan se svojí družinou odvážně vstoupí do ringu, kam se běžný smrtelník nemá šanci podívat, proto se diváci uctivě mačkají u hrazení. Připraví si vše potřebné, s výstřelem se rozeběhnou, hrudi se dmou námahou, svaly napínají k prasknutí, když tu náhle se paraplíčko s hlasitou ránou zjeví. Máme ho, sem ho princezna schovala! Přece do savice, vy ťunťové. To bylo radosti. Ostatní posmutněli, protože již neměli o co hrát.

Borci z Přibyšic tak znervózněli, že se to hned projevilo - v šestnácté sekundě (vteřina je úhlová míra) - na pravém proudu, čas 25,86s hovoří za vše…

Vladyka Jan z Dalov se svými kumpány také trošku znervózněl, hlavně panoši Štěpík a Roman, nepodařilo se včas dopravit vodu k pekelnému stroji. Cápek ze Střezimíře to neustál a přepil se medoviny, ale bravurně odběhl své dva útoky.

Když už se paraplíčko našlo, byli vyhlášení vítězi celého klání a mohli začít mohutné oslavy, které, kdyby nebyly přerušeny paprsky nového dne, trvají až do dnešních dnů.

Další sobotu se chrabří muži a chrabré ženy utkají ve Zdislavicích.

Dobrou noc milé děti a požárnímu sportu ZDAR JF

Přibyšice: https://www.youtube.com/watch?v=fR0Cs1pekwc&index=9&list=PLsThzg7yBGNRT6zm8FCLVdWD4cgYWgb8w

Chářovické: https://www.youtube.com/watch?v=GNdoGXovFkE&index=19&list=PLsThzg7yBGNRT6zm8FCLVdWD4cgYWgb8w

Dalovy: https://www.youtube.com/watch?v=OIpPEf-NgFM&index=26&list=PLsThzg7yBGNRT6zm8FCLVdWD4cgYWgb8w

Oslavný song: https://www.youtube.com/watch?v=DlwDAx3Iii4

Foto třeba zde: http://benehasliga.rajce.idnes.cz/8._kolo_BNL-_Jankov_15.8._2015/

:-) veškerá podobnost s žijícími či zemřelými postavami je zcela náhodná :-)