Jdi na obsah Jdi na menu
 


BNL Křivsoudov 20. 6. 2015

22. 6. 2015

Vážení příznivci požárního sportu,

tak už nám začala liga. A nebál bych se parafrázovat Švejka, "tak nám zabili Ferdinanda", sám bych si toho nevšiml, ale v pátek na tréninku mě na to kluci upozornili, už ligu už nesponzoruje pivovar Ferdinand, ale velkopopovický Kozel. To byla jedna z mnoha dobrých zpráv, nic proti benešovskému pivovaru, dvanáctka je moc dobrá, ale ta všude oblíbená jedenáctka, měla, dle mého, takovou divnou pachuť, a dost dlouhý ocas sekruvny. Ale někomu to může chutna, proč by ne. Takže po tomto krátkém úvodu vám napíšu jak to bylo, nebo spíše jak jsem to viděl já.

V pátek jsme potrénovali docela zodpovědně, Zdenda byl zase někdy za homomerunou, Honza byl krapet indisponován, takže na trénink jsme měli dvě elitní posily z Bukovan, Štěpána a Kubu, který byl na nedávné krajské soutěži ve vítězném družstvu profíků v útoku. Tři útoky, dokonce u všech vystříkla voda z proudnic, a dokázali jsme, že se dá nabrat i bez koše. Poslední útok s výstřiky kolem 17,5s dával tušit zítřejší čas. Ještě jsme museli sehnat někoho na rozdělač, ale jako vždy kamarádi z Dalov nezklamali - David Nesvorný se mohl rozběhat.

Do Křivsoudova jsme to měli krapet dál, něco kolem padesáti km. Postavili jsme stánek, ale hned se domluvili, že takhle to dál nejde, a musíme koupit nový, nůžkový, nepromokavý. Byla to tragédie, když začalo pršet.
Nevím, jestli jsem se už o tom zmínil, ale máme novou posilu. Honza Novák, který léta měřil na lize hadice, u nás běhá béčka, a jde mu to moc dobře.

Při nástupu, po vyslechnutí národní hymny, a po všech náležitostech, se komentátor Jirka Černík zmínil o tom, že na Extralize v Pšánkách Brčko nedal koš. Vždy jsem si myslel, že na světě jsou dvě dané věci, že každé ráno vyjde sluníčko, a že Brčko dá koš. To nám ten den pěkně začíná.

Po nástupu na to vlítlo domácí béčko, a už nevím jakou chybou bylo někdy příště. Hned další Dalovy B také krapet zaváhaly, hlavně na startu, a bylo z toho 23,03s. Bukovany daly 19,19s, ale na pravé proudu 18,13s  pan Kohout mále převrátil stříkačku. Tomice A 18,13s a celkové třetí místo. Nováčci na lize z Makova 21,40s. Lonští vítězové ze Zdislavic v prvním závodě na lize zaváhali, nejdřívě šel do vody koš bez savice, resp. savice šla do vody vedle koše, ale nebylo spojeno. Už to mělo být uznáno jako NP. Ale kluci útok chtěli za každou cenu dokončit, což se podařilo, ale stejně bylo někdy příště za to, že béčkař dokončil útok bez helmy. To mu na hlavě tak vadila, že jí musel hned sundavat? Asi jo... Načeradec A 18,62s, ale to už jsme byli na přípravném platě. Hadice byly dávno přemotány, měchtačka ohřátá, tak nebylo na co čekat.

Příprava na platě už nám nedělá žádné potíže, vše jde ráz na ráz. Zakleknutí na startu, drobné zaváhání v kádi, ale nic hrozného, útočné vedení je parádně raztažené, ale pak přišlo ubrání na plynu, a výstřiky až(!) 18,55s, a konečný čas 19,85s. Ale spokojenost, překopání mančaftu přineslo ovoce. Už při útoku nám začalo krápat, a hadice jsme balili za pěkného ceďáku.

Pak byla myslím soutěž na chvilku přerušena, ale to si ještě domácí museli zaběhnout za 24,75s. No už to nebudu dál natahovat, hezkou chvilku jsme se drželi na průběžném třetím místě, ale pak jsme se propadali a propadali, Milan z Chářovic si k nástřiku musel lehnout, ale stejně nám dali dvě desetinky. Vyhrálo chářovické béčko, hned před Dalovy. Kluci si mysleli na sud, ale nakonec si ho povezou do Sloupu, který se dostal do rozstřelu díky lepšímu nástřiku.

Holky z Martinic se bohužel prostříkaly na čtvrté místo, 19,00s, Kuře dalo dokonce 18,25s na levém proudu, jinak vyhrály holky z Daměnic. A rozstřel Načeradec.

Jinak to bylo fajn zase po zimě se setkat se všemi kamarády z ligy, vždyť by o to člověk byl ochuzený. V Křivsoudově zapracovali na zázemí, k platu už se nemuselo složitě objíždět, jídlo bylo také dobré, o pivu ani nemluvím.

Dokonce jsme zásluhou desátého místa dostali pohárek a tašku z cenami! Po dlouhé době jsem do hasičárny něco přinesl...

Příště nás čekají Daměnice na dvě B, holčičí útok, takže musíme na to pořádně natrénovat, teď máme jedenáct bodů, tak ať je udržíme a rozmnožíme. A hned v něděli Chářovice, takže bude dvojkolo.

Požárnímu sportu ZDAR jf

video od Romana je zde: https://www.youtube.com/watch?v=xXZSGJcXPyU

fotky od Lenky: http://lenkahalali.rajce.idnes.cz/BN_liga_Krivsoudov_2015/

a od nevím zde: http://sarpen.rajce.idnes.cz/Krivsoudov_2015

ps: nějak mi padají vlasy, jak jsem zjistil z fotek...