Jdi na obsah Jdi na menu
 


BNL Načeradec 8. 8. 2015

Vážení a milí příznivci požárního sportu,

je to už čtrnáct dní, co jsme se v Malovicích poprali o nějaké body, mezitím byl úplněk, dokonce druhý v měsíci, říká se mu modrý, a co se stane, když je modrý měsíc? Áno, narodí se Šmoulinka. A ani ta malá mrška nám štěstí nepřinesla…

V Načeradci se nám dlouhodobě nedaří, možná je to tím hrozným pouštěčem, co si říká komentátor, pořád tam něco mlel o depu, pouštěl Keksáky (nic proti nim, ale k požárnímu sportu se trošku nehodí), možná je to tou šikmo hozenou dráhou, nevím, prostě se nám tam nedaří. Jasně, rejpal může říct, že se nám nedaří nikde, ale tady obzvlášť. Je ale pravda, že načeradští příjemně překvapili točenou plzní v restauraci na hřišti, a snahou celé okolí fotbalového areálu vylepšovat. Ale ten komentátor je opravdu tragický.

Jelikož a protože jsme měli nouzi o slaboproudaře, tak jsme povolali posily ze všech nejpovolanější, Michala z Martinic a Jendu z Dalov. Přes týden jsme potrénovali, zkoušeli jsme nějaké nové prvky vzadu, ale ty se moc neujaly, ale do Načeradce jsme jeli v bojovné a připravené náladě.

No nebudu vás napínat, po ulitém startu jsme se do toho opřeli takovou silou, že se nám neudržel koš na savici a museli jsme ho hledat kolem kádě. Čas 24,13s, prohospodařili jsme tam tak pět vteřin. Moc velká škoda. Osmnácté místo, před námi se umístily Dalovy A a pak hned Dalovy B. Jediné nepopulární NP si odnesli chářovičtí áčáci, bez koši v kádi to nejde. Vyhrál Jankov, pak byly Louňovice a pak Zdislavice.

U děvčat vyhrály Louňovice B, Martinice s mamkou jako trenérkou byly třetí.

Nevím, co bych vám furt psal, asi si šetřím slova na pohádku „Kterak princezna o paraplíčko přišla“, která je zasazena do malebné krajiny mezi devatero kopci a devatero údolími, hnedle mezi smradlavý rybník a pastviny pro krávy. Ale to je ještě několik soutěží.

Další soutěž je hned v neděli, Louňovicích pod Blaníkem, tam to bude premiéra. Několik posledních soutěží, vlastně už od Daměnic je poznamenaných pěkným vedrem, někde jsou nápoje hrozně teplé, jinde to jde. Jen taková poznámka, když necháte sud, a je jedno s čím, na sluníčku, tak bude mít přes šedesát stupňů. A to normálním chlazením neuchladíte ani náhodou… Víte jak se to říká, chytrému napověz…

Požárnímu sportu ZDAR jf

video:https://www.youtube.com/watch?v=ORgfh6dzDQQ&list=PLsThzg7yBGNROsU-T_svjbfaupzrIZgHf&index=6

fotky od Lenky: http://lenkahalali.rajce.idnes.cz/BN_liga_Naceradec_2015/

náš tým: http://lenkahalali.rajce.idnes.cz/BN_liga_Naceradec_2015_tymy_SDH/#P1580122.jpg