Jdi na obsah Jdi na menu
 


BNL Zdislavice 28. 8. 2015

22. 1. 2016

Zdislavice 22. 8. 2015

Vážení a milí příznivci požárního sportu,

mráz sevřel celou naší kotlinu jako alkoholik láhev, sice svítí sluníčko, ale nenechte se zmást. Tak je čas se pomalu vrátit do srpnových dní ve Zdislavicích, na další kolo beneligy, jak se nám tam dařilo, a nejen nám.

Samozřejmě jsme v týdnu potrénovali, to to snad nemusím ani připomínat. Takže jsme si to v pátek všechno poskládali, i na vozík připravili. Pavel měl doma nějakou oslavu, a Ondřej byl v práci, takže jsme vyrazili jen já, Zdenda, řídil Fanda, Vojta a Honza přijedou až do Zdislavic. Cesta to byla více než veselá. Kluci že prý za námi přijedou…

Na Zdislavice mám pěkné vzpomínky a nejen já, ale každou chvíli mi to někdo předhodí, jak jsem si tam před lety rozbil hlavu půl spojkou, když jsem chtěl přemotat béčko. A je tam spousta vos. Ale zase ve zdislavkách stíhá chlazení, k jídlu jsou i bramboráky, polívečka občas bublá nad ohněm, jen je to tam trošku stísněné stran příjezdu a parkování.

Vojta i Honza už na nás čekali, takže drželi místo jako vždy vedle Martinic z jedné strany a Odlochovic ze strany druhé. Jestli jste si všimli, tak už pár kol jsem rezervoval startovní pořadí i Dalovům, vždycky áčko na páté místo, my na desáté a béčko na patnácté, to je proto,  kdybychom si navzájem potřebovali nějak vypomoci, tak ať máme dost času…

Jako první několik soutěží posledních Louňovice hlásí se (jsem si vzpomněl na mistra Yodu, no), a docela to klukům běhá, tentokráte třetí místo. A mám pocit, že vždycky do první pětky v přihlášených nalezneme partu kluků z Bukovan pod vedením pana Kohouta, a zaběhli si pěkné čtvrté místo. Dalovy A, musel jsem se podívat na video, co se stalo, Vojta na pravém proudu nestačil zakleknout, v konečném součtu čas něco přes 24s a devatenácté místo. Tomice, nevím co se stalo, 21 a kousek sekundy a patnácté místo. Domácím Zdislavicím se bohužel nezadařilo a někdy příště, tedy NP. Načeradec B, pak Chmelná, to už jsme se chytali na přípravné základně, a pak Přibyšice. Nervozita vzrůstá, adrenalin také, ale Chmelná kazí a jsou tam nějaké protesty. Eliška nás nepouští na základnu tak čekáme. Chlapec z Chmelné přesta stříkat potom co Radek zvednul praporek, že nepřekročil čáru, ale on si myslel, že už má hotovo, ale terč se ne a ne rozsvítit. Takže dohady.

No nic, ale pak jsme šli my. Měli jsme si dávat na čas s přípravou hadic, než dáme mašinu na plato, protože před námi byla základna holá a zbytečně bychom se obírali o čas. Takže jsme to napálili jak je naším zvykem, jedno video je zde (díky Milane) https://www.youtube.com/watch?v=sQSKNpXRsVA , ale dle mého Zdenda brzo odhodil, tím se vykrátil a céčko se mu vytrhlo z ruky. Čas by byl někde kolem dalovského áčka, ale prvně na lize jsme dostali šanci k reparátu, protože nám nešla časomíra! Na tom videu je to vidět, čas se rozeběhl a pak se to vynulovalo… Takže nový pokus po všech útocích.
Pavel s Ondřejem se potřebovali vrátit do kraje, právě na tu oslavu, takže jsme se chtěli s někým prohodit, ale nikomu se nechtělo jít poslední, tak co se dá dělat.

Jako přeskočím pár útoků až k Chářovicím, kluci potvrdili formu a vyhráli před Daměnicemi.

A jak dopadl náš opravný pokus, už to bylo lepší, Vojta krásně dotáhl béčka, už jsem viděl, jak to Fanda nedá, ale zachoval chladnou hlavu a na poslední chvíli zapojil proudnici a vystříkl náš nový osobák 19,29s. https://www.youtube.com/watch?v=0_AkpWBzwAU&list=PLsThzg7yBGNRMx26qwBPhB9HAA7k9jLjB&index=10 Takže oprava se povedla a po dlouhé době jsme si k diplomu odváželi i nějakou věcnou cenu, zatím schovanou v igelitové tašce. Konečné jedenácté místo! Když jsme si před dvěma roky v Malovicích časem 19,41s vystříkli šesté místo, teď za lepší čas jedenácté. Tady je vidět, jak nám ta liga jde nahoru.

Dali jsme si něco k jídlu, k pití a s hláškou „drž hubu a sleduj hru“ jsme sledovali holčičí útoky. Vyhráli Louňovice, Martinice až sedmé i s prasklou hadicí.

Takže tak, drželi jsme šanci na Všechlapy se dostat do top patnáct, ale to by Makov nesměl bodovat a my brát deset bodů, ale nebylo to nereálné. Viz, příště.

Když tak na ty videa koukám s odstupem půl roku, musím opravdu něco udělat s tím naléváním!

Požárnímu sportu ZDAR JF

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář