Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dvojkolo BNL Daměnice 4. 7. a Chářovice 5. 7. 2015

23. 7. 2015

Vážení přátelé ano, ono to nějak půjde. Asi jste dlouho čekali na článek, netrpělivý fanoušci se už dotazovali, kdy bude, asi se těší víc, jak… napadá mě tolik přirovnání, že ani žádné nedám, laskavý čtenář doplní.

Ještě před soutěžemi začnu trošku zeširoka, musíme se zmínit o Mistrovství ČR v požárním sportu, kde i my, tedy jako náš okres, jako liga, jsme měli už poněkolikáté svého zástupce. Jestli dobře počítám, tak dobře pošesté, možná posedmé v řadě. Letos to byli mládenci z Chářovic, kteří využili zaváhání dalovských bojs (češtino braň se!) ve Vlašimi na okrese a pak hladce proklouzli přes kraj až na republiku. Bohužel při tomto zběsilém výtahu došlo i k několika zraněním, ale naštěstí se právě v Dalovech (Lbosíně), Všechlapech a dalších našlo spousta kamarádů, kteří pomohli. No a jak chářovičtí uspěli? Celkově obsadili páté místo mezi dobrovolnými hasiči, ale (!) jsou Mistři ČR v požárním útoku mezi SDH (snad jsem to napsal správně), ještě jednou gratuluji za náš celý sbor. Až zase někdo bude vykřikovat, že je celá liga k ničemu, ať si vzpomene na tento úspěch kluků, vždyť právě liga je posouvá - a samozřejmě Tichonov, abychom na Milana nezapomněli – k lepší výsledkům, mají se s kým měřit. Vždyť reprezentují celý okres. Na výjezdním zasedání OSH se o tom někdo může třeba i zmínit.

Tak ale teď k těm Daměnicím. Bylo hrozné horko, naštěstí byl připraven bazének a pak také sprcha, což bylo úplně super. Ale i voda v kádi byla studená, proto si v ní Eliška chladila nohy. Jedině děvčata z Blandagangu si všimla našeho nového stánku, pěkně jsme to propojili a bylo tam docela útulno. Samozřejmě i s vedle kempujícími chářovičáky, vždyť to nejsou žádní nafoukanci, i když byli na MČR. Výsledky si můžete najít na stránkách ligy, vyhrály domácí Daměnice, pak Chářovice B, letos mají chlapci formu, následovaly Zdislavice a jako čtvrtí se umístili kamarádi z Dalov. Jak říkal Roman, „jestli vyhrajeme ten sud, na základně ho hned vemem krumpáčem“. Nevyhráli. My jsme obsadili po drobném zaváhání na zadku dvanácté místo, časem 17,37s, pořád nám ty nejlepší utíkají o tři sekundy. Jedna by se našla vzadu, ale co ty další dvě? Ale i tak jsme se opět zlepšili. Ještě jsem zapomněl, půjčovali jsme si opět Davida Nesvorného z Dalov, jsou to hrozný bejci, žádné nervy, klid, já to tam dám. Nové bodování je docela dobré, jak někteří chytrolíni vykřikovali, že nikdo nepůjde na krev, půjde se na jistotu, tak je to si myslím právě naopak. (ale do hlavy ostatním nevidím) Tabulka je pěkně vyrovnaná a jedno zaváhání může vše obrátit. U děvčat vyhrály svojí kategorii také Daměnice, martinický Blandagang byl až desátý, holky to asi seslonily. Mno nic, takže Daměnice byly za námi, ale hned na druhý den nás čekaly Chářovice.

Hasičský Pán Bůh asi sledoval jejich počínání, tak už nebylo takové horko. My jsme šli hned z kraje, půjčovali jsme si Vojtu Blandu, ne z gangu, ale hostoval v Odlochovicích. Martiničtí letos jezdit nebudou, nějak to tam zaskřípalo… No drobné zaváhání na béčkách, ale jako Honza to běží na vrcholové úrovni teprve potřetí, Fanda dal 19,46s Manďák prostříkal půl vteřiny, bych ho…, konečný čas 20,09s. Mohlo to být o vteřinku lepší, možná vteřinku a půl. Ale i tak dobré. Dalovy začaly celou soutěž pěkným časem 17,73s, ale to stačilo jen (!) na šesté místo. Vyhrály Zdislavice, před Chářovice A a B, ano, v tomto pořadí. Jinak dalovští se usídlili u nás ve stánku, byla z toho pěkná kolaborace, my stánek, oni lavičku, nejlepší místo v celém hasičském parku.

V Louňovicích si holky pěkně sedly, a vyběhly si časem 16,38s první místo. [pozor spojler] Namlsány tímto časem se holky vydaly na extraligu.

Mno a co martinická děvčata, alias Blandagang? Deváté místo, ale za takovou haluz – 25,37s. Chybka na trojáku se neodpouští, my o tom víme své.

Musíme se zmínit ještě dvou věcech, obě z řad Načeradce. Převrácenou mašinu jsme už na lize viděli, ale ne takto: https://www.youtube.com/watch?v=b1TCqbdVkcI

Další, tentokráte děvčata, pokazila útok, céčko i s proudnicí odlétlo mezi diváky, pak se zaseklo o kolík na měření hadic, no a snaživý divák ochotně pomohl. Bylo z toho po právu N, ale byl vznesen protest, že zásah třetí osoby nemohly ovlivnit, byl uznán a nový pokus. https://www.youtube.com/watch?v=b1TCqbdVkcI Už se tento exces řeší dlouho, snad je to uzavřeno. Ale musíme si uvědomit jednu věc, v době sociálních sítí, velkého bratra, si může číst diskuze a dohady kolem toho každý a jaké to pak vrhá světlo na naší ligu? Na extralize jsem mluvil s Kuldou z Bezděkova a hned se mě ptal, co to tam řešíme za píp? Ne oni, ale my, celá liga… Takže tak.

V neděli 12. 7. 2015 jsme se byli mrknout v Pasohlávkách na Extralize. To vám byla paráda, všechno plynule odsýpá, ale ty výkony, jen nechápu jednu věc, někdo tam zaváhá na zadku a je z toho tak osmnáctka. My zaváháme na zadku a je z toho dvaadvacítka. No tam si to povodily Lavičky, před Bezděkovem pod Třemšínem, na třetím byl Prchalov. Brambory dostal Renmotor Jinolice. A víte kdo vyhrál mezi holkami? No jasně, Louňovice pod Blaníkem! Respekt holky. Ale to kožichovi nezapomenu, jdu proti ní, zdravím, mávám a ona nic? Přehlédla mě jak krajinu. No ale v sobotu zahajovací večírek v kempu, slope se a nejednou se tam objeví Roman Filip ze Sedmpán, ještě s košařem z Daměnic, holčinou a chlapcem. Že prý byli na nějakém festivalu, tak tam budou spát. No řeknu Vám, moc nechybělo, a běželi jsme také… Já savice, košaře jsme měli, strojníka by si zaběhl Pavel, Roman dá proud, chlapec troják, holka B, nebo jinak, ale naštěstí jsme nesehnali sedmého. Mašinu? Tu si půjčíme od Jankova! Jééé, teď jsem si vzpomněl, oslí můstek jako prase, Jankov. Kluci to měli parádně rozběhnuté, voda byla na proudech a mašina to vzdala? Zastavila se. Taková smůla. Ještě mě napadá, což se občas stává, zplyňování benzínu. Toho dne bylo horko, mašina rozpálená, může se to stát, jak říkali kluci po útoku, teď normálně startuje a jde. Nebo nějaký bordel v karburaci, při nakládání se to uvolnilo z trysky…

Takže to by bylo asi tak k tomu dvojkolu, je to opravdu vražedné, když je denní a noční, tak to jde, ale sobota a neděle je prostě moc, alespoň dle mého. Po třech kolech držíme dvanácté místo, se smazatelnou ztrátou na Načeradec A a Všechlapy. V sobotu 24. 7. jsou Malovice, tam se nám dlouhodobě daří, snad to potvrdíme i tentokrát, držte nám palce. Uvidíme se v Malovicích. Musím poděkovat Jendovi Tichému, že si na nás vzpomněl při rezervaci, nějak jsme to na té Moravě úplně zazdili.

Jo a ještě jedna věc: zdál se mi sen, že běžím levý proud, mašina neupravená dvanáctka, parádní skluz, sestřik jak z extraligy. Čas nevím. Ale radši nebudu říkat, kdo běžel pravý proud, to by se ta dotyčná nasmála… Hale, zašátrejte někdo ve snáři, co to znamená „ve snu běžet levý proud viděti“, třeba vyhraju, nebo něco podobného. A nebo, už mi ze všeho hrabe…

Požárnímu sportu ZDAR jf

Video Daměnice: https://www.youtube.com/watch?v=b1TCqbdVkcI

Fotky od Lenky: http://lenkahalali.rajce.idnes.cz/BN_liga_Damenice_2015/

Video Chářovice: https://youtu.be/AlENnRK8_Q4?list=PLsThzg7yBGNRjtDTnNE90FQzUZzqQdiEI

Fotky od Lenky: http://lenkahalali.rajce.idnes.cz/BN_liga_Charovice_2015/

 

Pro Jirku Černíka – už jsem vymyslel nástupovku :-) The Weather Girls - It's Raining Men https://www.youtube.com/watch?v=l5aZJBLAu1E, nebo by byla lepší ta od Geri Halliwell? Co vy na to?