Jdi na obsah Jdi na menu
 


Před začátkem sezóny 2015

27. 2. 2015

Před začátkem sezóny

Vážení a milí příznivci nejen požárního sportu, ale celého našeho SDH a vůbec přátelé Přibyšic.

Poslem jara je většinou nazývána sněženka, bledule, nebo snad skřivan, ale poslední dobou se stává nezaměnitelným znakem, že už se otepluje, zvuk startující stříkačky. Někde chytne napoprvé, někdy startuje jako když si kuřák ráno čistí dýchací cesty (dlouho jsem přemýšlel, jak to popsat), ale vždycky chytne. Pak se v hasičárně konečně po zimě vyvětrá, vyženou se pavouci, zamete se a pípa se odzimuje. Někde se ani nezazimovala.

Loni se nám na sportovním poli příliš nedařilo, když tedy nepočítám vítězství na okrsku, ale přiznejme si to, na Benelize to byla tragédie, ani Shakespeares by snad lepší nenapsal. Jen lehce jsme se přiblížili osobnímu maximu, ale to bylo vše. Jak se nám nevedlo po sportovní stránce, to jsme si v obci vynahradili společenskými událostmi. Musím se zmínit o tradičním pálení čarodejnic, velikonoční zábavě, občas nějaké spontánní grilování a posezení, posvícení, silvestr, ale vyvrcholením celé společenské sezóny byla oslava devadesáti let založení našeho sboru. Mno nic, je třeba mávnou rukou nad tím, co bylo, a směle hledět vstříc světlým zítřkům.

Letos jsme techniku ani moc neobnovovali, asi by to chtělo novou savici, vloni jsme, jak si jistě vzpomínáte, nějakou tu savici zlomili, ale ta stará ještě drží, tak uvidíme. Hadice máme, mašina vrčí, už jsme vymysleli název pro ní, dokonce máme i obrázek, tak snad nám přinese štěstí. Jak jsme přes zimu dávali inzeráty, že hledáme nové členy, tak se nám ozval jen jeden, kdo to bude, to je stále ještě připravované překvapení. Doufám, že všichni poctivě trénovali na fyzické přípravě, ale to uvidíme na prvním tréninku. Jen na okraj, u nás v družstvu panuje demokracie, každý si může říkat co chce, příprava je individuální, nemáme tu žádného Tichonova. Ale ani nemáme výsledky, moc.

Co nás letos vlastně čeká? Jako vždy tu máme sportovní a jak bylo řečeno, i společenskou část. Někdy v květnu, bude okrsková soutěž, nevím, kde a ani kdy, ale dovolím si napsat, že bude. Beneliga má letos deset soutěží v sedmi závodních víkendech, kdy máme dvě soutěže sobota a neděle a jedno dvojkolo, denní a noční soutěž. Už slyším ty řeči, jak je to špatně, že to tak být nemělo, ale každý z nás měl šanci do rady ligy se přihlásit a změnit to! Liga začíná 20. 6 v Křivsoudově, pak následuje první víkendové kolo 4. 7. v Daměnicích, 5. 7. Chářovice. Týden po tom, co se vrátíme z dovolené – jedem do Pasohlávek, třeba tam se strojníkem potrénujem - 25. 7. jsou naše oblíbené Malovice. Za čtrnáct dní je další víkolo, 8. 8. Načeradec a 9. 8. Louňovice. Hned další týden, tedy 15. 8. dvojkolo Střezimíř a noční Jankov. Další týden Zdislavice. 5. 9. Bude konec ligy ve Všechlapech. Pak asi bude Memoriál v Divišově, uvidíme, jestli s námi. Zakončení ligy bude v Načeradci. Kalendář je to nabitý, to jo…

Pilný čtenář jistě ví, že v Přibyšicích máme stůl na stolní tenis. Vloni se uspořádal prázdninový turnaj, ale nějak vyzněl do ztracena, tím nechci říct, že by děvčata nějak defraudovala vybrané startovné, ale prostě se nedohrály všechny zápasy atd. Mám takový námět, co letos uspořádat opět turnaj ve stolním tenisu, ale jen jednodenní, ráno by se začalo a večer skončilo? Pak se posedí, popije, pogriluje, pokecá… Co vy na to? Ráno, třeba kolem deváté by bylo zahájení, rozlosování, hrálo by se a navečer by bylo finále a vyhlášení… Přibyšice Open 2015. Vyhlásili bychom datum, kdy to bude a třeba týden před by byla uzávěrka přihlášených, jen je třeba vymyslet systém, aby někdo třeba neodehrál jen jeden zápas. Je to jen takový námět, tak přemýšlejte.

Ještě je třeba všem popřát hodně úspěchů v novém roce, štěstí a hlavně zdraví v letošním roce, i když trošku opožděně, ale ctěný čtenář jistě omluví.

Požárnímu sportu ZDAR JF