Jdi na obsah Jdi na menu
 


Před začátkem sezóny II, aneb první trénink 5. 6. 2015

8. 6. 2015

Vážení a milí příznivci požárního sportu,

tak já vám to tedy všechno napíšu.
Po té naší nevýhře na okrsku, kdy se nám to tam tak trochu zvrtlo a seslonili jsme to na celé čáře, jsme se rozhodli pokračovat, protože by to byla škoda, ukončit slibně rozjetou kariéru, že.
Možná jsem se o tom už zmínil, ale sehnali jsme posilu do našeho týmu, a protože už pomalu tři roky děláme někde chybu, trošku jsme zamíchali s posty, celý střed byl překopán, zůstal jen jeden proud a zadek.
A právě v pátek jsme si prvně zatrénovali na ligu. Měchtačku jsme trošku oprášili, vyměnili olej, ještě otázka na znalé, je nutné dotáhnout hlavu? Loni jsme dělali tísko, Kulda nám hlavu srovnal, ale nedotahovali jsme jí.
Sice to bylo po zimě laborováního, ale nakonec jsme to na základnu nějak poskládali, já jsem si chtěl vyzkoušet jiný způsob nabírání, jako že bych se ještě zrychlil, počasí bylo parádní, pár náběhů, a už jsme ohřívali mašinu, jako že to zkusíme s vodou.
Zadek není třeba řešit, tam to klaplo, béčka od Honzy také pěkně roztažená, ale trošku chybka na rozdělovači, to je tak, když máme obrázené zavírání, a sportovec si to nezkontroluje. Jen jsme se zvednul od savice, viděl jsem od rozdělovače proud vody a jak Honza letí tak tři metry doleva. Naštěstí se mu nic nestalo. Takže proudaři byli na místě, ale vodu jsme jim na proudnice nedopravili. Zdenda si bohužel nestříknul, stále se dožadoval toho, aby se mohl vrátit na béčka, ale je škoda, a to musí uznat i on, ho nechat zahálet a nevyužít jeho rychlost. Neslyšel ani na to, že proudaři jsou šlechta a že všechna děvčata chtějí proudaře, na nás v zadu se nikdo ani nepodívá, ale bez nás by si nestříkli... (mrkající smajlík)
Takže to by bylo k  prvnímu tréninku asi tak všechno, mám z celého družstva dobrý pocit, byla sranda, někdo dostal i bobříka... Další trénink je zase v pátek, Fanda sice jede do města perníku, ale máme náhradu, takže potrénujeme, protože my jsme bojovníci! Držte palce!

V sobotu se ve Vlašimi konala Okresní soutěž v PÚ, byl jsem se tam mrknout, pokecat s kluky, vždyť jsem se s některými pomalu půl roku neviděl. Úroveň sportovních výkonů pěkná, ale jen OSM, slovy osm, sborů?! Kde je chyba, že nikdo nechce jet? Mno nic, takže byly to nervy až do útoků, Dalovy první na stovkách, Chářovice první na štafetě, ale lepší zkušenosti, a možná i nervy, prokázali borci z Chářovic, kdy vyhráli útoky, dolaváci dali až čtvrtý útok a nakonec brali třetí místo. Mezi ně se ještě vtlačil Načeradec. Jo a diváků na tribuně bylo i se mnou snad jedenáct a půl.

Jinak úvodem sezóny bych chtěl poděkovat všem soupeřům, protože právě ti nás posouvají vpřed. Včera večer se nám spustila rezervace na první kolo Bnligy, objevila se nám tam některá nová jména, stará známá se zatím nerezervovala, ale ještě je čas, jsem zvědav, jestli na lize potkáme i někoho od nás z okrsku...

Asi tak přátelé, úkol pro všechny, každý ať přinese na příští trénink námět na nástupovku (Kabáty, Wohnout, Kluse, Marii Rottrovou a podobné srandy si strčte za klobouk)

Požárnímu sportu ZDAR jf